Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 18 juni 2018

Man/vrouw meer

In het kader van 'modernisering' pleit ik voor de volgende spelregelwijziging:

  • Technische fout = 1 vrije worp + balbezit tegenpartij (inname aan de zijlijn ter hoogte van de middellijn) + 24 seconden verwijdering van het veld voor de `praatjesmaker`. Indien de Technische fout aan de coach wordt gegeven dan wordt de aanvoerder voor 24 seconden van het veld gestuurd. 
  • Onsportieve fout = 2 vrije worpen + balbezit tegenpartij (inname aan de zijlijn ter hoogte van de middellijn) + 48 seconden verwijdering van het veld van de speler/speelster die de Onsportieve fout heeft begaan. Indien de coach een Onsportieve fout krijgt, dan wordt de aanvoerder van het veld gestuurd. 
  • Diskwalificerende fout = 2 vrije worpen + balbezit tegenpartij (inname aan de zijlijn ter hoogte van de middellijn + verwijdering van het veld van de speler/speelster die de Diskwalificerende fout beging. In dit geval betreft het verwijdering voor de gehele resterende speeltijd.
  • Deze straffen worden uitgedeeld tot het moment waarop een ploeg slechts 2 spelers/speelsters meer op het veld heeft staan. In dat geval verliest de ploeg reglementair met 20 - 0 / 0 - 20 (indien op voorsprong) of met de stand op het scorebord minus 20 punten (indien op achterstand / gelijke stand). Anders zou je wellicht met 51 - 50 verliezen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten