Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 14 juni 2018

Over de grens?

Oostende is voor de 7e keer op rij kampioen van België geworden. Het landskampioenschap is de 13e prijs op rij die de club wint.

Olivier Volckaert van de digitale krant Knack meent dat Oostende haar heil moet zoeken buiten België. Hij stelt een Atlantische competitie voor. Maar, Oostende ligt toch aan de Noordzee?

Los hiervan: ik vind, er wordt geopperd dat de topclubs uit Nederland ook maar mee moeten doen, dat een Nederlandse topclub zich niet moet afscheiden van de DBL maar dat de DBL zwakke ploegen moet terugzetten naar een lagere divisie.

Zorg voor een goede Nederlandse competitie en ga pas daarna denken aan een aanvullende competitie. Als Donar actief moet zijn in de DBL (ook al zou dat niet een volledig programma zijn), in een Europees bekertoernooi (Champions League?) en een Noordzee-liga met clubs als Oostende, Gravelines (Duinkerken), Aarhus (Bakken Bears), Oldenburg dan geeft dat bij de FEB (en FIBA) problemen.

De beschikbaarheid van MartiniPlaza laat waarschijnlijk ook wel weer te wensen over. Dat er in al die landen clubs zijn die veel beter zijn dan de rest is jammer. Er moet spanning zijn. Maar, de nummers 2 tot en met 4 van België zijn vele malen sterker dan de nummers 2 tot en met 4 van Nederland.

Donar kwam in het Europe Cup-toernooi verder dan Oostende (Donar won in de kwartfinale van Mornar Bar, dat in de achte finales won van Oostende) maar had het in de eerste poulefase moeilijk tegen Antwerp Giants uit Antwerpen: doelsaldo van +1!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten