Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 28 juni 2018

Vriendjespolitiek

Ploegen die geen landskampioen zijn geworden hebben (zoals vaker het geval is) voorrang gekregen ten opzichte van ploegen, zoals Donar, die wél landskampioen zijn geworden.

Donar wordt niet serieus genomen door FIBA.

In het geval van Donar is er een meer dan logische verklaring: de NBB, Nederlandse Basketballbond, praat niet mee in het FIBA overleg aangaande het Champions League toernooi.

Voor diverse andere nationale bonden geldt dit wél, en dus maken zij "reclame" voor hun clubs, hun nationale competitie, waardoor een middenmoter uit een of andere bananenrepubliek uit centraal Europa de voorkeur geniet boven de ploeg die de afgelopen drie seizoenen de kampioen van Nederland is geworden (en zelfs 4x in de afgelopen 5 seizoenen), die in hetzelfde tijdsbestek 4x bekerwinnaar + 2x winnaar van de supercup. Én die het afgelopen seizoen in halve finale van het Europe Cup-toernooi bereikte.

Ik betreur het dat dit laatste blijkbaar van nul en generlei waarde is. De DBL stelt inderdaad niets voor. En dat zal helaas niet beter worden. Ondanks dat de top zwakker wordt, kunnen zwakkere clubs de aansluiting niet vinden. Sterker nog: zij worden in hetzelfde tempo nóg veel zwakker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten