Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 7 mei 2020

Basketball zonder publiek

Voetbalwedstrijden mogelijk vanaf 1 september, maar dan wél zonder publiek. Mijn verwachting is dat die restrictie ook zal gelden voor basketball.

Is dat te doen voor de clubs in de DBL? "Nee" is mijn voorbarige conclusie. De clubs zijn afhankelijk van de recette. Alleen Donar zou, mits zij zich plaatst voor het Champions League toernooi, misschien voldoende hebben aan het spelen van wedstrijden. Dit omdat deelnemers een bedrag krijgen voor deelname aan dit toernooi en de kosten voor scheidsrechters worden betaald door de FIBA.

Die luxe is er niet als je meedoet aan het Europe Cup-toernooi. Aan dit toernooi zullen Zwolle en Den Bosch meedoen. Tenzij de clubs zich afmelden omdat ze inzien dat zonder publieke belangstelling het spelen van dit soort wedstrijden (met bijbehorende reizen voor uitwedstrijden) te duur is.

De mening van coach Rudez "geen spelregel dat je 1.5 meter afstand moet houden bij het verdedigen, anders is het geen basketball" deel ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten