Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 9 mei 2020

Europees bekertoernooi

Donar heeft een bericht geplaatst op haar website.

De club laten weten mee te willen doen aan het Champions League toernooi, en niet af te willen zien van deelname. Ook niet als de regels van de FIBA afwijken van die van de DBL.

Oké, maar hoe zorgt de ploeg ervoor dat zij wedstrijdritme opdoet én behoudt? Alleen wedstrijden spelen in een Europees bekertoernooi zal waarschijnlijk te weinig zijn om te kunnen spelen tegen ploegen die 2 of 3 wedstrijden per week spelen in hun nationale competitie.

In landen als Zweden en Denemarken is de Corona-crisis minder heftig. Wat logisch is gezien de bevolkingsdichtheid van deze landen! Ik zeg zo vaak dat er in Nederland slechts ruimte is voor 1 miljoen inwoners. De regering is doof én blind.

Wat gaat men in België en Duitsland doen? België was het eerste land dat de competitie vroegtijdig definitief stopzette (Oostende werd uitgeroepen tot kampioen). In Duitsland wil men het seizoen afronden met een toernooi waar 10 ploegen aan meedoen. Dit zal worden gespeeld zonder aanwezigheid van publiek.

Meerdere landen (Griekenland, Spanje) zijn van plan om het seizoen te vervolgen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten