Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 27 juli 2020

Uitvliegen

Sommige spelers stoppen, enkele spelers verhuizen naar een andere club maar ogenschijnlijk blijven veel spelers (in de DBL) hun club trouw.

Met name spelers van clubs die niet tot de top 4 behoren zijn honktrouw. Willem Brandwijk (van Rotterdam naar Groningen) is een van de weinig spelers die een transfer maakt. Naar verwachting zal hij bij Donar geen basisspeler zijn. Dit was hij wel voor Rotterdam basketball.

Er zijn, in de Nederlandse eredivisie, weinig Nederlanders die interessant zijn voor een ploeg uit de top 4. Logisch, anders speelden ze daar wel.

Waarom willen we dan toch zo graag meer ploegen in de eredivisie? Voldoende talent om de top 4 te bedreigen is er niet. Dat zou juist prioriteit moeten hebben: zorgen voor meer ploegen die de strijd met elkaar aangaan.

Dat doe je niet door meer buitenlanders te contracteren, en zo de Nederlanders te verdelen over meer clubs. Je zou het aantal buitenlanders moeten beperken en het belastingtarief voor Nederlandse spelers moeten verlagen. Nu is het zo dat er voor een buitenlandse speler minder loonbelasting wordt betaald dan voor een Nederlander.

De betere Nederlandse spelers zijn daardoor te duur voor de top 4. Zij gaan dan naar het buitenland, waar ze vaak niet voor een topclub gaan spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten