Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 8 november 2020

EK veldrijden

Dit weekend vond het Europees kampioenschap veldrijden plaats. Ja, een evenement met zo'n 160 deelnemers én daar omheen allerlei begeleiders (coaches, mensen om fietsen te repareren, eten aan te geven enz.).

Waarom dit, nu diverse sporters niet in actie mogen komen, wél doorging? Het mocht van de veiligheidsregio en het is topsport. 

Oh. De basketballers van Donar bedrijven óók topsport. Zij kunnen zich nu niet voorbereiden op deelname aan het Europe Cup-toernooi. Jezelf afmelden is jouw eer te na. Ondanks dat dit qua gezondheid misschien verstandig is (geen risico nemen). Afmelding kan ten koste gaan van plaatsing aangaande kwalificatie voor de Champions league in het nieuwe seizoen. 

Donar probeert al 5 jaar op rij om zich te plaatsen voor dit toernooi. Afgelopen zomer kwam de club in de beslissende wedstrijd 2 punten tekort. Waardoor men nu is veroordeeld tot het Europe Cup-toernooi. Ze zijn geplaatst in een poule met daarin ook Den Bosch. 

Het zou mooier zijn geweest als beide ploegen elkaar pas in de tweede poulefase zouden ontmoeten en dan beiden de play-offs halen. Nu maar hopen dat beide ploegen de tweede ronde halen en zich daarin beiden kwalificeren voor de play-offs.

Corona. Het wel of niet mogen doorgaan van een evenement of wedstrijd is zo verschrikkelijk inconsequent. Grote verschillen tussen landen én nog grotere verschillen tussen 'sporten' in een zelfde land. Een topsort als basketbal wordt niet gezien als topsport, een zinloos campingspel als voetbal wel. Onbegrijpelijk.

De nationale basketballploeg mag wel trainen. Internationals, spelers uit deze ploeg, gelden dan als topsporters terwijl ze als spelers van hun clubs als amateurs gelden. Hoezo dan?!?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten