Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 7 november 2020

Poule F

BC Borisfen (Wit-Rusland), Mornar Bar (Montenegro), Den Bosch en Donar (Groningen) zijn de ploegen in poule F van de eerste ronde van het Europe Cup-toernooi. 

Den Bosch en Donar zijn duidelijk in het nadeel. Zij mogen geen wedstrijden spelen noch trainen. In Wit-Rusland en Montenegro wordt er wel gespeeld.

Terecht dat Donar bij de overheid aangeeft dat zij graag weer wil kunnen trainen en wedstrijden spelen. Met alleen trainen bouw je geen wedstrijdritme en -hardheid op. 

Waarom heeft de DBL in de zomer besloten om de competitie uit te breiden in plaats van in te krimpen? Zeker in deze tijd is dat geen verstandige keuze. 

Mensen moeten kunnen sporten? Ja, maar niet allemaal in de hoogste landelijke klasse. 

Nederland zou een Pro A moeten hebben met vijf ploegen: Donar, Zwolle, Den Bosch, Rotterdam en Leiden. 

Een Pro B: Den Helder, Leeuwarden, Weert, Amsterdam, Bemmel, Den Haag en Almere. In de toekomst ook Utrecht? 

Met een promotie-degradatieregeling. Alleen als er sprake is van 6 ploegen in de Pro A én een ploeg vanuit de Pro B wil promoveren gaat de slechtste ploeg van de Pro A gaat naar de Pro B, de nummer 1 van de Pro B gaat naar de Pro A. En de nummer laatst van de Pro B gaat naar de promotie divisie als er 8 ploegen in die competitie zijn en er een nieuwe ploeg wil meedoen. 

Voor de Pro A en de Pro B moeten verschillende licentie-eisen gelden (begroting). 

Minder ploegen is minder wedstrijden. Het verschuiven van wedstrijden is dan minder snel nodig. Meer dagen rust tussen wedstrijden in de nationale competitie en wedstrijden voor een Europees bekertoernooi (reizen is vermoeiend). Meer trainingen. (Eventueel met de nationale ploeg. Of een oefenwedstrijd tussen internationals die in Nederland actief zijn en een verzameling buitenlandse spelers die in dienst zijn van Nederlandse clubs. Bijvoorbeeld: L. Williams, Hammink, W. de Jong, Kherrazi, Van der Mars, Brandwijk, Nzekwesi en Stilma (aangevuld met Koenis?) vs Ogungbemi-Jackson, Lacy, Moreton, Caruso, Rudez, Lapornik, C. Love, Finke, D. van Oostrum, N. van Oostrum, Locke, Dahlman, Mikalauskas, Kanda, Brushier, Davis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten