Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 21 november 2020

Tobsport

De DBL, de Nederlandse eredivisie, is Europees gezien van uitzonderlijk niveau. En dat is niet positief.

In veel andere landen mag gespeeld, of op zijn minst normaal, getraind worden. Alleen in Nederland is men aangewezen op een soort korfbal-methode: geen fysiek contact, anderhalve meter afstand houden.

De voorzitter van Donar stelt dat de DBL mogelijk niet goed genoeg slaagt in het presenteren van de basketballsport. Ik stel dat dit niet misschien zo is, maar dat het zeker het geval is.

De hosanna-stemming in de zomer, vanwege een uitbreiding van de competitie doordat drie ploegen zijn toegetreden, is volledig misplaatst.

De DBL wordt gezien als een amateurcompetitie. Het draagt niet de status topsport. Dat is, hoe pijnlijk ook voor Donar, eigenlijk wel terecht. 

Het niveau van de clubs is zo slecht dat er maar twee topclubs zijn (wat niks zegt over de positie op de ranglijst!): Den Bosch en Donar. Er is een subtopper: Zwolle. Daarna volgen twee middenmoters: Leiden en Rotterdam. De rest ... is slecht tot zeer slecht. Meer dan de helft, liefst 7 ploegen, is niet eredivisiewaardig.

Dit moet de DBL nu eindelijk gaan inzien wil het serieus genomen worden, en kunnen overleven. 

Een BeNe-liga is zinloos. Het levert geen Nederlands kampioen op, en is qua reiskosten te duur voor Donar (Groningen). 

Wat te doen? Saneer de DBL. Ga verder met een eredivisie met daarin 5 ploegen. De reeds genoemde clubs die behoren tot de top, subtop en middenmoot.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten