Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 1 januari 2013

GasTerra Flames vs Den Helder Kings (voorbeschouwing)

Zaterdag 5 januari 2013, minder dan 1 week na de Groninger basketballweek spelen de GasTerra Flames weer een competitiewedstrijd.

Den Helder Kings speelde geen wedstrijd sinds de Kerst. Ze deden niet mee aan de basketballdays in Zwolle (niet uitgenodigd?), een oefenwedstrijd op 1 dan wel 2 januari bleek niet gerealiseerd te kunnen worden.

Sommigen denken dan misschien: oh, da's lekker voor de Kings. Zij zijn lekker uitgerust. Nou, rust & rust zijn twee verschillende dingen. Vermoeid zijn voor een wedstrijd, dat moet je voorkomen. Een goede (en dat verschilt per persoon en dus ook per ploeg) verhouding tussen arbeid en rust is belangrijk. Maar te weinig inspanning leveren is ook niet goed.

Neem van mij, en ik ben echt geen insider, echter maar aan dat de Den Helder Kings wel trainingen hebben gehad sinds de, tot nu toe, laatste competitiewedstrijd.

Den Helder Kings is tevreden over hun coach. Ze hebben het contract zelfs met 4 seizoenen verlengd. Flames/Donar heeft sinds de Kerst een nieuwe coach: Ivica Skelin. Op de Groningse basketball week was Skelin officieel nog niet de coach (geen werkvergunning) maar hij was overduidelijk wel de coach en weldegelijk aan het werk. Hij heeft, geloof dat maar, ook gewoon de trainingen geleid. Officieel mag dat ook niet. Spelers zonder werkvergunning mogen niet trainen.

Update d.d. 4 januari 2012: Ivica Skelin heeft nog altijd geen werkvergunning. Hij heeft donderdag 3 januari 2012 wél de training gegeven. Tijdens de wedstrijd tegen Den Helder Kings is Anjo Mekel (coach Flames under 20) de coach. Hij wordt mogelijk binnenkort aangesteld als vaste assistent-coach van de mannen 1 ploeg.

Bij Den Helder Kings twee bekenden: Max van Schaik en Stefan Mladenovic. Zij willen goed presteren tegen Flames. De Kings wonnen voor Kerst in hun eigen hal van EiffelTowers Den Bosch. Een sensatie? Misschien, maar de Helderse ploeg zal er nog meer kracht uit putten, met nog meer vertrouwen naar Groningen afreizen.

In een oefenwedstrijd (op 28 augustus) speelde Den Helder (toen zonder haar Amerikanen) al behoorlijk tegen Donar/Flames. Een competitiewedstrijd in Den Helder leverde een flink pak op de broek op, een zeer ruime en zeer pijnlijke nederlaag. "Nooit weer!" sprak toenmalige coach Hakim Salem later. Helaas ... het gebeurde daarna nog diverse keren.

Het leverde een wisseling van coach op. De nieuwe coach leek het goed te doen op de Groninger basketballweek. Fijn voor de ploeg en het publiek. Vertrouwen is voorlopig gerechtvaardigd. Maar laat de Grunnegers niet te hoog van hun Martinitoren blazen, niet luidkeels roepen dat er eind mei een kampioensfeest gevierd wordt op de Grote Markt.

De komst van Nate Rohnert in plaats van een center lijkt tot nu toe helemaal geen verkeerde beslissing. Er is voor Koenis en Kingma ook voldoende ruimte voor progressie. Iets waar de ploeg zeker baat bij heeft, als die verbetering gerealiseerd wordt.

De verdediging door de guards en kleine forwards moet beter. De drives (vooral door het midden) moeten gestopt worden. Centers komen, daarin had Salem echt wel gelijk, te vaak in de problemen omdat de tegenstanders veelvuldig kunnen insnijden, wat leidt tot een 2 tegen 1 situatie.

Kingma en Koenis dienen er voor te zorgen dat zij in hun eentje de 'paint' dichthouden. Kingma slaagde daar de laatste wedstrijden in. Koenis was er niet iedere wedstrijd bij door een kuitblessure.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten