Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

maandag 11 februari 2013

Celeritas vs bv Den Helder (voorbeschouwing)

A.s. vrijdag (15 februari) om 20:30 uur in de Groningse sporthal te Vinkhuizen (Ja, dat is een wijk van de stad Groningen.) de wedstrijd Celeritas vs bv Den Helder, voor de meiden under 20 eredivisie.

Het is een subtopper: de ploeg uit de kop van Noord-Holland, onder leiding van de zeer ervaren coach Richard Scherpenisse, staat op de 5e plaats met 20 punten uit 16 gespeelde wedstrijden.

Celeritas, onder leiding van coach Bea Vennema, staat 8e. Dankzij 14 punten uit 16 gespeelde wedstrijden.

De huidige nummer 4 (Binnenland) heeft 20 punten en speelde 'slechts' 14 wedstrijden. Beide ploegen zijn, met nog 8 wedstrijden te spelen (inclusief deze op a.s. vrijdag te spelen wedstrijd), zo goed als kansloos voor plaatsing voor de final four.

Den Helder verloor in de halve finale van het bekertoernooi van Grasshoppers (48 - 51). Celeritas plaatste zich wel voor de finale dankzij een (65 - 72) zege op Binnenland in Barendrecht.

Den Helder zal willen proberen om de kleine kans op de final four te vergroten. 4 verliespunten staan ze achter op Binnenland. 2 overwinningen meer, en (afhankelijk van onderlinge duels), de meiden uit Noord-Holland passeren mogelijk de club uit Zuid-Holland op de ranglijst.

Celeritas zal moraal willen putten uit deze wedstrijd met het oog op de bekerfinale. Hoewel er nu in eigen hal wordt gespeeld terwijl de finale in Almere is, zou een overwinning het gevoel kunnen geven: we winnen van Den Helder, dat nipt verloor van Grasshoppers, wij kunnen de nummer 1 van de competitie partij bieden. We maken kans op het winnen van de beker.

In de competitie was op 14 december de uitslag 66 - 43 voor de Katwijkse ploeg. De ploegen ontmoeten elkaar 15 april in Groningen. Dat is dan voor Celeritas de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. En vermoedelijk ook van het seizoen.

Wat kan en moet je nu als trainer/coach? Tactische spelletjes oefenen? De mentaliteit versterken (met name in uitwedstrijden): we kunnen ook buiten onze eigen zaal winnen van sterke ploegen? (Gisteren werd verloren in Landsmeer van nummer 3 Apollo.) Het samenspel verbeteren? (Helpside en rotatie gaan (in mijn ogen) te vaak niet goed. En aanvallen verlopen te vaak stroef. Men kiest niet de juiste optie.) Fundamentele zaken zou ik zeker niet uit het oog verliezen! Passing, travelling, het vangen van de bal ... turnovers ontstaan uit dit soort basale zaken. Oefen ook op vrije worpen! Als ploeg én als speelster moet je minimaal 80% van je vrije worpen raak schieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten