Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 10 februari 2013

Groene Uilen vieren hun eigen carnavalsfeestje

Groningers, indien wonend in de provinciehoofdstad 'Stadjers' genoemd, hebben de naam ontzettend nuchter te zijn. Gisteravond was dat niet anders. Op een enthousiaste kreet "In your face!" na toen er een block werd gemaakt door een speler van de Groninger studentenclub tegen het 2e team van Zorg&Zekerheid Leiden.

Voor, tijdens en na de wedstrijden waren speelsters, spelers en coaches om diverse redenen ook nuchter. Speelsters en de coaches van de damesploeg constateerden in de eerste helft geen goede partij op de vloer brachten. Ze domineerden in de rebounding maar daar stond tegenover dat ze ook veel meer turnovers lieten noteren. (En daar wisten de gasten wel raad mee. Nou "hielpen" de Groningse meiden daar ook behoorlijk aan mee, want verdedigend deugde het evenmin. Het leek wel open huis. Maar door de aardschokken is de huizenmarkt nog verder in elkaar gezakt als een kaartenhuis.)

Bij rust stond de thuisploeg met 30 - 40 achter. Hun tegenstandsters, de meiden van Twente (uit Tubbergen), speelden hun aanvallen veel beter en slimmer. Maar, zo vroeg mijn buurman (althans op de tribune) "Zouden ze misschien nog last krijgen van de drank? Omdat ze misschien te veel carnaval hebben gevierd?". De thuisploeg had de meeste ruimte tot verbetering in haar spel. Of dat ook gerealiseerd kon worden, zou pas na rust duidelijk worden.

Ja, dat lukte. Het derde kwart werd afgesloten met een 50 - 51 stand en na 4 kwarten stond er een 73 - 69 stand op het scorebord. De Groene Uilen hielden, tegen de koploopsters van de promotiedivsie, de winst in hun eigen nest.

Volgende week moeten de meiden naar Enschede, dan spelen zij tegen de Jugglers.

De mannen van de Groene Uilen stonden bij rust (toen ben ik naar huis gegaan) met 35 - 21 voor tegen de Leidenaren. De bezoekers waren in de eerste helft duidelijk de mindere (hoewel ze in het eerste kwart wel sterk terugkwamen), en daar was hun coach (Burhan Alibegovic) duidelijk niet blij mee. Zeer begrijpelijk overigens. Ik lees net dat de Groningers de wedstrijd met 63 - 52 hebben gewonnen.

De mannen toonden hun nuchterheid in de eerste helft door te voelen dat zij beter waren, maar dat ook "simpel" uit te buiten. In de rust straalden ze uit "We gaan dit winnen! Máár we moeten wél scherp blijven!" Verder was er duidelijk het besef: we staan hoog op de ranglijst, dat moeten we waarmaken. Iedere tegenstander zal zich tegen ons willen bewijzen.

Hun concurrenten (Orca's uit Urk) wonnen hun uitwedstrijd met 82 - 83. Bij een nederlaag zou Orca's 2 punten voorstaan, nu zijn het er 4. Hierbij moet wél worden aangetekend dat de Groene Uilen 1 wedstrijd minder hebben gespeeld. Dit is namelijk de stand: http://www.basketball.nl/algemeen/competities/uitslagenstanden/competities/!/standen/B2000/herenpromotiedivisie

Volgende week moeten de jongens naar Amsterdam, dan spelen zij tegen het 2e team van Apollo.