Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

dinsdag 12 februari 2013

Ivica Skelin all-star coach

Ivica Skelin, vlak voor Kerst aangesteld als nieuwe coach van GasTerra Flames (Donar), en sinds half januari werkzaam als hoofd-coach tijdens wedstrijden, is verkozen tot coach van het Noordelijke all-starteam.

Wat goed is komt snel? Nou, een paar kanttekeningen zijn dan toch wel op zijn plaats. Zonder te willen beweren dat Skelin geen goede coach is. Kijk, Flames/Donar staat 3e op de ranglijst en is daarmee de hoogst geklasseerde ploeg uit het noorden.

Zijn voorganger (Hakim Salem) liet de ploeg achter met een 4e plek, maar daarmee nog altijd de hoogst geklasseerde ploeg uit het noorden: Flames, Den Helder, Aris, Apollo, Zwolle.

In het zuiden spelen: Den Bosch, Leiden, Magixx, Weert en Rotterdam.

Ach, zo'n all-stargala stelt sportief gezien niets voor. Het is leuk voor publiek om show te zien maar voor clubs is het niet fijn. Spelers kunnen in een all-stargame of tijdens de dunkcontest zwaar geblesseerd raken. Niet fijn om een topper te moeten missen tijdens de play-offs. (Belachelijk overigens dat zich daar 8 ploegen voor plaatsen!)

Skelin en diens assistent Anjo Mekel (zou hij ook mogen assisteren op het all-stargala?), het is een constructie die voor Hakim Salem niet mogelijk was. Dit is erg spijtig voor de Amsterdammer. Hij had er baat bij kunnen hebben.

Ik zou, vanwege de passie voor het tv-programma "Wie is de mol?", bijna gaan spreken van mol en hulp-mol maar de mol heeft als doel om te verzaken. Deze coaches hebben juist een volstrekt tegenovergestelde ambitie! En een mol in het bestuur? Lijkt me niet. Het idee alleen al geeft kippevel.

A.s. donderdagavond (Valentijnsdag) ontvangt de ploeg de koploper uit de DBL: EiffelTowers (nog wel) Den Bosch. De ploeg met Matt Bauscher en Kees Akerboom. Met meer spelers die starten in de all-stargame. (http://basketballplus.nl/starters-voor-de-dutch-basketball-league-allstar-game-bekend-gemaakt). Echter, dat is nauwelijks van waarde!

Ik heb niet eens op een speler van Flames gestemd. En dat heeft niets te maken met de prestaties van de spelers. Heb gewoon liever niet dat zij meedoen. Laat spelers van andere ploegen maar blessures oplopen, dat maakt voor Donar de play-offs makkelijker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten