Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

vrijdag 1 februari 2013

Het is kut of het kabbelt

De titel van dit verslag is een regel uit het lied "Hollands welvaren" van Carolien Borgers, afkomstig van haar cd, genoemd naar haar gelijknamige theatershow, "Happy end". Nou, van welvaren was bekeken vanuit Gronings perspectief, vanavond absoluut geen sprake. Van een 'happy end' al helemaal niet!

SSMARTT: Slimheid, snelheid, mentale kracht, agressiviteit, reactie, taakgericht en teamspel. Het klopte niet: domme beslissingen (passes, vanzelfsprekend leidend tot turnovers); te weinig tempo en beweging in de aanval, niet snel genoeg anticiperen op aanvallen van de tegenstandsters; nervositeit; niet reageren op gemiste schoten, niet reageren als een mede-speelster een fout maakt in de verdediging; de juiste speelsters kiezen gezien het wedstrijdbeeld, als speelster de dingen doen die je moet doen (rebounden, verdedigen).

Hedy Hoeve en Anke Kuiper speelden, geheel volgens verwachting, weinig minuten. Ze komen net terug van zware blessures, die hen maanden aan de kant hielden. En, hoewel het begrijpelijk is om niet te willen forceren denk ik dat ze (vooral de laatste 4 minuten van de wedstrijd) meer hadden moeten spelen. De ploeg was defensief schrikbarend slecht, Kwalitatief Uitermate Teleurstellend! De gasten uit Barendrecht waren daar natuurlijk wel blij mee.

Carolien Borgers, cabaretiere, is kandidate in de serie "Wie is de mol? 2013". Vanavond in de basketballwedstrijd Celeritas vs Binnenland, meiden u20 eredivisie, liepen diverse speelsters te mollen. De pot ging verloren, de winstpunten werden door de bezoeksters meegenomen naar Zuid-Holland.

Ilonka Debets (1 assist) en Janis Amundala Ndiba haalden hun normale niveau niet. Chayenne Holband had vanavond geen positieve uitschieter (eerder in het seizoen had ze dat wel enkele keren want: ze gaf geen goede helpside, ze liet haar tegenstandster keer op keer over haar heen lopen, ze deed niet aan boxing-out in de duels om de verdedigende rebound), Marit Siersema speelde ook niet zoals ze dit seizoen regelmatig wel heeft gedaan. Lisette van der Wal (aanvallend zwak, verdedigend redelijk) en Christy Buderman kregen onvoldoende speeltijd om de ploeg te kunnen redden. Want spijtig genoeg speelde Süreya Güney zeer 'ongelukkig': ze grossierde in slechte passes en werd, als ze moest verdedigen, constant voorbij gelopen. Ciska Kollen oogde heel erg onzeker en zenuwachtig. Ze leek ten onder te zijn gegaan aan de spanning. 3 assists konden haar blazoen niet oppoetsen.

Een volkomen onnodige maar wel zeer terechte nederlaag voor thuisploeg Celeritas. Hiermee doen ze slechte zaken in de competitie (het behalen van de final four). Ik hoop dat Kim Keijzer spoedig én goed herstelt van haar blessure. Dat Hedy en Anke gauw hun ritme weer te pakken hebben, Christy meer speeltijd zal krijgen, dat het trio Ilonka, Marit en Janis presteert op het niveau dat bij hen hoort & dat Chayenne vaker een positieve uitschieter heeft!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten