Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 16 februari 2013

Celeritas vs Den Helder (verslag)

De eerste klap was meer dan een daalder waard. Het betekende een mentale dreun die de tegenpartij niet meer te boven kwam. Thuisploeg Celeritas keek al gauw tegen een achterstand aan, en hobbelde mede daarom de hele wedstrijd achter de feiten aan.

Het was reactief (niet eens succesvol) in plaats van pro-actief. De meiden deden wel hun best maar positieve agressie ontbrak. Net als, maar dat is al jaren zo, een goede verdediging. Als je aanvallen dan ook nog eens niet lopen ... (Dat probleem doet zich ook vaker voor.)

De thuisploeg speelde zonder Marit Siersema (hersenschudding), Kim Keijzer (al langere tijd geblesseerd) en Christy Buderman (afwezig, reden onbekend bij redactie).

Een eindstand van 57 - 72 is een forse nederlaag. 72 punten tegen krijgen lijkt niet zo veel. Maar als je je realiseert dat het maar 72 punten waren omdat Den Helder de ene na de andere lay-up over het bord gooide, dan moet je je toch zorgen maken. Dat de tegenstandsters niet meer wisten te scoren is absoluut niet de verdienste van Celeritas. Helaas.

Kwartstanden:
1. 14 - 24
2. 36 - 47 (22 - 23)
3. 44 - 58 (8 - 11)
4. 57 - 72 (13 - 14)

Lisette van der Wal speelde redelijk goed (haar inbreng was positief, vooral de aanvallende rebounds); Ilonka Debets en zeker Janis Amundala Ndiba speelden beter dan twee weken geleden tegen Binnenland; Anke Kuiper en Hedy Hoeve vielen goed in, Anke speelde defensief een meer dan degelijk potje basketball.

De point-guard kan onvoldoende de bal kwijt omdat mede-speelsters niet vrij lopen. Het rondspelen van de bal gaat in een veel te laag tempo. De keuzes die worden gemaakt zijn niet de juiste. Of het is te voorspelbaar of men doet veel te moeilijk. Communicatie is er nauwelijks. Dan wel: er is sprake van miscommunicatie.

Turnovers begaan aan de ene kant en niet in staat zijn om stops te maken aan de andere kant, dat kost je de wedstrijd. En, de Groningse meiden verloren opnieuw.

Hopelijk zijn alle meiden tijdens de bekerfinale d.d. 23 maart (en in de week voor deze finale) allen fit en in topvorm! Ook mentaal. Of wellicht: vooral mentaal? Gisteren leek het of de meiden bang waren. Den Helder is nog altijd te veel een angstgegner?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten