Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 25 februari 2013

Donar vs Aris (voorbeschouwing)

Dinsdagavond, 26 februari 2013, wordt in Groningen (theater Martiniplaza) de wedstrijd GasTerra Flames vs Aris. Groningen vs Leeuwarden. Een derby dus.

De Friezen staan met 30 punten uit 27 gespeelde wedstrijden op de 4e plaats. De Groningers staan met 36 punten uit 27 gespeelden wedstrijden op de 3e plaats.

De Friezen staan in de halve finale van het bekertoernooi. Vorige week verloren ze in Zwolle met 84 - 67. Fors maar niet onoverbrugbaar. De Friezen zijn in eigen hal beduidend beter dan in uitwedstrijden.

De Groningers verloren in de achtste finales van Zorg&Zekerheid Leiden. (Die in de kwartfinales wonnen van Den Helder Kings.) De Leidenaren spelen nu in de halve finale tegen EiffelTowers Den Bosch.

Vorige week nog stond kersverse international Joske Kuut aangewezen voor de wedstrijd GasTerra Flames vs Aris. Zij heeft geruild met een collega. Ik vind dat erg jammer omdat de scheidsrechters die morgen komen opdraven niet in staat zijn om een wedstrijd op een behoorlijke manier te laten verlopen!

Scheidsrechters zijn, een enkele scheidsrechter uitgezonderd, niet in staat om een dienende rol te vervullen gedurende de wedstrijd. Ze snappen niet dat een wedstrijd draait om spelers en coaches, die willen presteren én het publiek willen vermaken. Het publiek wil vermaakt worden met dunks, driepunters en een spannende wedstrijd. Het wil niet kijken naar een vrije worpen festival.

Bijna alle scheidsrechters, uitgezonderd de vrouwen, willen zelf de show stelen! En, dat is niet iets wat alleen ik beweer. Van personen die binnen de bond een prominente rol spelen, die zelf eredivisie scheidsrechter zijn geweest, krijg ik hierin gelijk. Zij beamen dat er sprake is van een andere cultuur (normen & waarden, attitude) dan zo'n 10 seizoenen geleden.

Dat een scheidsrechter een beslissing neemt waar ik het niet mee eens ben, dat kan natuurlijk heel goed. Ik zit op 1 plek terwijl een scheidsrechter in beweging is tijdens het kijken én ... niet zelden bekijk ik het vanuit een andere hoek. En, dat kan nu net het verschil maken. Waardoor je een beweging niet (goed) ziet. Omdat je gezichtsveld wordt geblokkeerd door een lichaam(sdeel).

Balen dat je die houding van personen niet kunt veranderen. Dat zit namelijk in deze figuren. Zij moeten zichzelf (willen) veranderen. En, dat zal nooit het geval zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten