Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 3 februari 2017

DBL weekend 4 en 5 februari

Dit zijn de resterende wedstrijden van de 18e speelronde:

  • Apollo Amsterdam (6e; 7 gewonnen - 10 verloren) vs Rotterdam (5e; 7 gewonnen - 10 verloren) 
  • B.S. Leiden (3e; 11 gewonnen, 6 verloren) vs BS Weert (8e; 1 gewonnen; 16 verloren) 
  • Donar Groningen (1e; 16 gewonnen, 1 verloren) vs Den Bosch (4e; 8 gewonnen, 9 verloren) 
Spannende strijd om plek 4 (en daarmee thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs). Het verschil op dit moment 2 punten (tussen Den Bosch en de twee ploegen op een gedeelde 5e plaats: Rotterdam en Amsterdam). 

Aris (Leeuwarden) staat 7e. Met een achterstand van 4 punten op Den Bosch. Ik verwacht dat deze achterstand nog wel iets groter zal worden. De Friezen kampen met blessureleed, en daardoor een erg smalle selectie. Aanvullen met jeugd is geen optie. (De u24 ploeg van Aris had zo weinig kwaliteit dat de ploeg door de NBB uit de DTL werd gegooid.) 

Apollo speelt thuis. Of dit voordeel wordt uitgebuit is afwachten. Belangrijk is het wel in de strijd om thuisvoordeel (en paring voor) in de play-offs.  

Weert draait ook dit seizoen voor spek en bonen mee. De kans dat de ploeg dit weekend haar tweede overwinning van het seizoen gaat boeken is zeer klein. Ondanks dat Leiden over een zeer matige ploeg beschikt. DBL onwaardig. 

Den Bosch zal haar voorsprong op de nummers 5, 6 en 7 in dit weekend niet vergroten. Dat is niet alleen omdat Stefan Wessels vanwege een blessure niet inzetbaar is. De ploeg is kwalitatief gezien minder dan Donar. In Groningen is het nog moeilijker winnen dan in Den Bosch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten