Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 2 februari 2017

Locatie bekerfinale

Waar wordt de NBB bekerfinale gespeeld? In Zwolle of Groningen? Of ergens anders?

Ik was in de veronderstelling dat deze finale ook dit seizoen in Zwolle gespeeld wordt maar in een interview zei coach Erik Braal (Donar) dat de finale in Groningen wordt gespeeld.

Vervolg vraag: wanneer dan?

In het speelschema van de NBB staat zondag 26 maart 2017. Of de competitiewedstrijd Donar vs Landstede basketball op zaterdag 25 maart 2017 wordt gespeeld betwijfel ik. Hoewel ik uitga van de sportiviteit van de spelers van beide ploegen vind ik niet dat een competitiewedstrijd zo kort voor een finale gespeeld moet worden.

Verplaats, indien mogelijk, die wedstrijd zaterdag 1 april óf donderdag 23 maart!

Een wedstrijd laten tellen als bekerfinale én reguliere competitiewedstrijd kan niet. Dat is competitievervalsing.

Waar? Op de websites van Landstede sportcentrum noch MartiniPlaza is het te vinden.

Landstede heeft zich reeds geplaatst voor de halve finale. Daarin nemen zij het vermoedelijk op tegen Rotterdam basketball (dat de eerste kwartfinale won van BS Weert met 89 - 62). Op 7 februari spelen beide ploegen in Weert de tweede wedstrijd van deze kwartfinale.

Donar won de eerste kwartfinale met 80 - 49 van Leiden. Vanavond, donderdag 2 februari, spelen beide ploegen tegen elkaar in Leiden. In de halve finale treft de winnaar van deze kwartfinale de winnaar van de strijd tussen Apollo Amsterdam en Aris Leeuwarden. De eerste wedstrijd van deze kwartfinale leverde een 87 - 89 overwinning op voor Apollo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten