Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 30 augustus 2017

Het is begonnen!

Vanavond, woensdag 30 augustus 2017, was de 1e training van het seizoen 2017/2018 voor Donar. (Of zouden de spelers de afgelopen dagen ook al wat getraind hebben? Achter gesloten deuren vanwege werkvergunningen die nog niet waren afgegeven?)

De selectie van 13! spelers kent veel nieuwelingen. Maar onder deze nieuwelingen ook spelers die al eens eerder speler van Donar waren.

Sean Cunningham 4e seizoen Donar (sinds 2014)
Aron Royé 4e seizoen Donar (eerder 2008 - 2011)
Sjoerd Koopmans 2e seizoen Donar (sinds 2016)
Jason Dourisseau 8e seizoen Donar (2009 - 2014, 2015 heden)
Daan Maring 2e seizoen Donar (sinds 2016)
Thomas Koenis  5e seizoen Donar (2011 - 2015)
Rienk Mast 1e seizoen Donar
Brandyn Curry 1e seizoen Donar (speelde in het seizoen 2014/2015 voor Den Bosch)
Tim Hoeve 2e seizoen Donar (sinds 2016)
Evan Bruinsma 1e seizoen Donar
Stephen Domingo 1e seizoen Donar
Drago Pasalic 2e seizoen Donar (sinds 2016)
Arvin Slagter 3e seizoen Donar (2013/2014 en 2016/2017)

Het is, op basis van 1 training, erg vroeg om al conclusies te trekken. Die is goed, die (als jij dat al zou vinden!) niet echt bla bla bla is voorbarig. Toch deel ik met jou dat ik Stephen Domingo (vers van college!) een leuke speler vindt. Atletisch (springveer, loopt hard), degelijk in de verdediging, werkt hard, teamspeler. Hij is denk ik een goede back-up voor Jason Dourisseau en Evan Bruinsma!

De club heeft haar doelstelling niet veranderd. Sportief gezien: het behalen van (in Nederland) alle finales (en wij willen die dan ook winnen!), de 2e ronde halen van een Europees bekertoernooi (liefst beter presteren dan vorig seizoen!). Verder wil de club zich blijven verbeteren als het gaat om professionaliteit (ieder jaar het budget laten groeien). Een shirtsponsor (hoofdsponsor) is zeker welkom doch een gezonde, brede basis wordt gezien als vereiste. Terwijl een shirtsponsor wordt beschouwd als extra luxe. (Ik hoop dan ook niet op een hoofdsponsor in plaats van diverse BBC-sponsoren, máár als toevoeging!)

Wij beginnen op 19 september aan de kwalificatie voor het Champions League toernooi. Het is nodig om 3 rondes te winnen, om plaatsing voor het hoofdtoernooi te realiseren. Bij verlies in een van deze rondes gaan wij naar het Europe cuptoernooi. Dat de verliezer van de 3e ronde niet in het schema staat is omdat andere ploegen (Estudiantes (wij spelen mogelijk tegen hen in de 3e ronde) én Vytautas (tegen hen spelen wij in de 1e ronde) al hebben laten weten dat zij, bij verlies in de kwalificatie niet willen meedoen aan het toernooi om de Europe cup.

Voor de DBL geldt voor dit seizoen een maximum van 5! niet Nederlandse spelers. Wij hebben er op dit moment 4: Drago Pasalic (Kroatië), Brandyn Curry (Verenigde Staten), Stephen Domingo (Verenigde Staten) en Evan Bruinsma (Verenigde Staten). De club is bezig om Bruinsma speelgerechtigd te krijgen als Nederlander. Op korte termijn heeft dat geen invloed. Wij gaan geen 2 buitenlanders toevoegen aan de huidige selectie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten