Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 20 augustus 2017

Nederlands mannenteam

Bert Kragtwijk (SNMT) over heden, verleden en toekomst oranjebasketbal.

Het Nederlands team is als 1e geëindigd in haar poule van de pre-kwalificatiefase. Vlekkeloos verliep de serie niet (sportieve resultaten). In de voorbereiding was er het vertrek (contractbespreking) van Nicolas de Jong en tijdens de kwalificatiereeks raakte Charlon Kloof geblesseerd.

Om de gestelde sportieve doelen te bereiken zal men nog beter moeten werken aan het vormen van een goed technisch kader. Toon van Helfteren, de huidige coach, zat veel te lang in onzekerheid. Zou hij een nieuw contract krijgen of niet. Ja, hij kreeg een nieuw contract maar voor hij een uitnodiging kreeg voor een gesprek had hij in zijn huiskamer het vloerkleed kapot gelopen. Zo was hij aan het ijsberen.

Wie gaat hem, na het komende wk (ongeacht of Nederland hier aan meedoet), opvolgen? Red: zijn contract loopt tot medio 2019. Maar kan eerder worden beëindigd als het Nederlands team zich niet plaatst voor het wk.

Als opvolger denk ik aan Erik Braal. Hij heeft bij Donar een contract tot medio 2020. Benoem dan Hein Gerd Triemstra tot assistent-coach.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten