Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 2 mei 2019

Den Haag basketball

In Den Haag zijn er mensen die de ambitie hebben om een ploeg te laten spelen in de eredivisie. Dit seizoen debuteerde én verdween Dordrecht.

Kort nadat het seizoen over de helft was ging de club failliet. Weer een voorbeeld van een mislukt project. Ambitieus maar niet realistisch. De basis, een gezonde organisatie, ontbreekt en dan is falen het enige scenario dat mogelijk is. Zo geschiedde.

Kijkend naar de ranglijst, die al een paar seizoenen stabiel is, kan er maar een conclusie luiden: neem afscheid van de clubs die de top 4 niet halen. Het gaat nu om 5 clubs. Voeg daar de top 5 van de promotie divisie aan toe.

Maak een nieuwe competitie voor de clubs die de top 5 van de promotie divisie dit seizoen niet gehaald hebben. Vul dit aantal, met ploegen uit de eerste divisies, aan tot 8. De kampioenen van beide eerste divisies én de winnaar van een best-of-2 serie tussen de nummers 2 van beide eerste divisies.

Ga niet over tot een DBL, een BeNe-league én deelname aan een Europees bekertoernooi! Met een BeNe-league verbeter jij de Nederlandse competitie niet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten