Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 23 mei 2019

Zwollywood

Vanavond, donderdag 23 mei 2019, wedstrijd 2 van de best-of-7 finaleserie tussen Zwolle (1) en Donar Groningen (4). De stand in de serie is 0 - 1. De als 4e geplaatste Groningers, de regerende landskampioenen, wonnen in Zwolle met 69 - 72.

Afgelopen zomer behield de Zwolse club diverse spelers van het vorige seizoen. Maar tijdens het seizoen vertrok Franko House. Wat als de club, geleid door Adriaan van Bergen, er in slaagt om Kaza Kajami-Keane, Sherron Dorsey-Walker en Noah Dahlman te behouden en Clayton Vette terug te halen? Dan mist de ploeg alleen nog een small-forward in de line-up. Olaf Schaftenaar? Of wil je hem van de bank laten komen? Zo ja, voor welke positie?

Wat als de club uit Zwolle haar reserve guards (Nigel van Oostrum en Mike Schilder) weet te vervangen door betere spelers? Bijvoorbeeld met het terughalen van Leon Williams.

In Zwolle is, mede als gevolg van het lage aantal toeschouwers, weinig geld beschikbaar. Misschien zijn er ook niet veel kosten? Jammer voor de club dat men in Zwolle niet enthousiast wordt van basketball. Deelname aan het Europe Cup-toernooi levert sportief gezien wat op, maar financieel gezien absoluut niet.

Hoe anders is dat in Groningen. Wat in Groningen mijns inziens ontbreekt zijn de volgende zaken:

  • zitplaatsen dichter op het veld 
  • een (deel van een) vak op de BBC-tribune voor rolstoelers 
  • een sfeervak nabij de spelersbank van de tegenpartij (het huidige uitvak, en dit dus verplaatsen naar een vak bovenin op de hoofdtribune) 
  • een deel van de zitplaatsen dicht p het veld laten innemen door bekende Groningers die de rollen van Spike Lee en Jack Nicholson (of voor de jongere lezers Kevin Hart en Drake) vervullen 
  • toegang tot de wedstrijd voor allerlei hulpdieren (niet alleen hulphonden) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten