Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 16 mei 2019

Finale & zo

Voor de derde keer in vier seizoenen wordt de finale van de DBL play-offs gespeeld tussen Zwolle en Groningen.

  1. 2015/2016: Zwolle (1e geplaatst) vs Donar Groningen (#3 regulier seizoen) 1 - 4 
  2. 2016/2017: Donar Groningen (1e geplaatst) vs Zwolle (#2 regulier seizoen) 4 - 1 
  3. 2018/2019: Zwolle (#2 regulier seizoen) vs Donar Groningen (#4 regulier seizoen) ... - ... 
In het seizoen 2017/2018 ging de finale tussen Donar Groningen (1e geplaatst) en Leiden (#3 regulier seizoen). 


In de play-offs vanaf het seizoen 2015/2016 speelde Donar tot nu toe, dus met de finale voor de boeg, 35 wedstrijden in vier seizoenen. Daarvan verloor de ploeg er 4. Zij wonnen de afgelopen drie seizoenen het landskampioenschap, en zijn volgens Leon Kersten de voornaamste kandidaat om dit seizoen kampioen te worden. Dit nadat de ploeg in de halve finale met een 'sweep' won van de nummer 1 van de reguliere competitie: Leiden.

Grunnegers zouden wellicht zeggen "we zijn de Martini torenhoge favoriet" als ze niet zo nuchter zouden zijn. Vorig seizoen verloor Zwolle in de halve finale met 0 - 4 van Leiden. Ze namen nu min of meer revanche door in de halve finale met 3 - 1 te winnen van Den Bosch. Hetgeen betekent dat de Bosschenaren dit seizoen een ronde verder zijn gekomen dan vorig seizoen.

Op de live stream zeiden de verslaggevers, na de wedstrijd, dat zij benieuwd zijn hoe de Bossche ploeg er komend seizoen uit zal zien. Ik verwacht hier geen terugkeer van de Amerikanen. Verder denk ik dat meerdere Nederlandse spelers zullen vertrekken: Maarten Bouwknecht (terug naar Donar), Nick Oudendag (naar Leiden/Rotterdam).

Nieuwe "held" zal vermoedelijk Mohamed Kherrazi worden. Misschien ook Luuk van Bree? (Of zal hij naar Donar gaan?)

Ja, ik verwacht dat Kherrazi zal vertrekken bij Leiden. Ongeacht of Rolf Franke terugkeert als coach. En ondanks dat ook hier de Amerikanen vermoedelijk niet blijven. Ook Vette zal denk ik niet blijven. (Terug naar Zwolle?) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten