Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 23 april 2013

Chasse patat

Game 3, van een best-of-5 serie. Omdat de als nummer 3 geplaatste GasTerra Flames / DONAR de eerste 2 games wonnen, zouden zij bij winst van de wedstrijd van vanavond doorgaan naar de halve finale.

Tijdens game 1 speelden de Groningers geen goede eerste helft. En ook tijdens game 2, in Den Helder, was de eerste helft niet voor de Groningse ploeg. Hoe zou het vandaag gaan? Ik had geen flinke voorsprong (20+ punten) bij rust verwacht.

Maar ... na het eerste kwart (22 - 5) nam de positiviteit van de verwachting toe. Dit werd echter door de gasten uit de kop van Noord-Holland in het tweede kwart meteen de kop ingedrukt. Bij rust was de stand namelijk 39 - 25. (Ofwel: 17 - 20) 

Deze inhaalrace kostte de bezoekers mogelijk te veel energie. Want, de jacht op de winst in game 3 bleek uiteindelijk een overduidelijke en zeer pijnlijke chasse patat voor de Heldenaren. Ze verloren met 81 - 50. Toch mag de Helderse formatie trots zijn op hun prestatie dit seizoen. Het eerste seizoen voor de Kings, na jaren van afwezigheid is Den Helder weer terug in de manneneredivisie.

De ploeg wist in dit seizoen tegen de topclubs ook best redelijk te presteren. Zo wonnen ze van regerend landskampioen, en de nummer 1 van de reguliere competitie, EiffelTowers Den Bosch.

Of de ploeg volgend seizoen dezelfde spelers zal bevatten? Ik twijfel daar toch wel aan. Gaandeweg het seizoen leek de selectie minder een team te zijn. Sterker nog: vaker en vaker was wrijving zicht- en hoorbaar. Jeroen van der List zou wel eens de beslissing kunnen nemen om de club te verlaten. Max van Schaik zie ik ook wel een overstap maken. Deze eventuele overstap zal geen terugkeer naar Flames zijn, zo vermoed ik. Misschien naar Magixx Wychen?

Nog even over de wedstrijd: het was een behoorlijke teamprestatie. Het spel was zeker voor verbetering vatbaar, maar ... het eerste kwart speelden ze gedreven. En de invallers draaiden lekker mee. Thomas Koenis wist zich in mijn ogen positief te onderscheiden met 16 punten + 6 rebounds + 8 steals.

Jamal Boykin noteerde een double-double: 10 punten + 13 rebounds. Rogier Jansen werd topscorer met 19 punten.

De scheidsrechters waren (zoals bijna altijd) waardeloos! Niet alleen te veel beslissingen die in mijn ogen foutief waren, maar opnieuw was hun houding verschrikkelijk afkeurenswaardig. Arrogant en schurkend aan corruptie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten