Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 13 april 2013

Flames wint wedstrijd om de eer

GasTerra Flames, de Groninger eredivisie basketballorganisatie, won vanavond de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. De nummer 3 van de DBL kreeg bezoek van ZZ (Zorg & Zekerheid) Leiden, de nummer 2 van de ranglijst.

In dit seizoen wonnen de Groningers tot aanvang van de wedstrijd van vanavond 2 wedstrijden in de reguliere competitie: 1x in Leiden en 1x in Groningen. De Leidenaren wonnen in Leiden 1 competitiewedstrijd en in Groningen een bekerwedstrijd (die meteen uitschakeling betekende van GasTerra Flames, een week later gevolgd door het ontslag van coach Hakim Salem).

Dat vanavond de thuisploeg won, en in de reguliere competitie het resultaat uit onderlinge duels 1 - 3 is in het voordeel van Flames (DONAR), biedt geen wiskundige logica voor de play-offs. Sterker nog: ik vrees, als Groninger, dat in de halve finale (die zowel Leiden als Groningen denk ik wel gaan halen) Leiden de betere ploeg zal zijn (en zich daarmee plaatst voor de finale).

Flames won met 79 - 70 maar speelde een matige wedstrijd. Slecht verdedigen, weinig rebounds, veel turnovers en zwak (statisch) aanvallend spel. Alleen in het derde kwart werd redelijk gespeeld, en dat bleek voldoende voor de winst.

Vavond waren de scheidsrechters voor hun doen goed! Ze floten weliswaar diverse keren inconsequent en te pietluttig maar het was veel beter dan in jaren het geval is geweest. Jammer dat het verschil in attitude zeer duidelijk zichtbaar was: Nate Rohnert (de point-guard van GasTerra Flames) maakte volgens de scheidsrechters een P (persoonlijke fout) en kreeg daarop, wegens informeren, een T (technische fout). Later in de wedstrijd maakte Ross Bekkering (power-forward Leiden) een P maar kreeg, toen hij om een verklaring vroeg, geen T (van Kuut).

In de wedstrijd werd het vastpakken van de tegenstander (op identieke wijze) door de ene scheidsrechter bestraft als U, door een andere scheidsrechter (Kuut) als P. Daarbij had de scheidsrechter die besloot tot een P (ook de scheidsrechter die Bekkering geen T gaf) gelijk. De scheidsrechter die een U gaf (niet dezelfde als de scheidsrechter die een T gaf aan Rohnert) had ongelijk.

Toch heb ik geen hoop dat het niveau van de arbitrage ooit beter zal worden. Ga kijken bij iedere andere sport, bij ieder ander spel, het is overal dramatisch! Waarom? Omdat de meeste scheidsrechters arrogante idioten zijn die geilen op macht (en het gezag wat ze op basis van hun functie hebben, graag misbruiken).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten