Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 27 april 2013

Vrouwen promotiedivisie (Final Four) Groene Uilen vs bc Apollo

Als je kijkt naar de eindstand (en de uitslagen van de eerdere wedstrijden, gespeeld in de reguliere competitie) zou je wellicht denken aan een 'Vorentscheidung'. Maar ... de eerste drie kwarten gingen beide ploegen behoorlijk gelijk op. In het begin van het derde kwart maakten de gasten de achterstand (28 - 23) die zij voor de pauze hadden opgelopen, goed.

Als de ploeg van coach Dwight van West volgende week in haar eigen Apollohal beter verdedigd en zorgvuldiger is in de afronding van aanvallen dan is het bereiken van de finale niet onmogelijk.

Vanmiddag, in het (goh, wat past het goed bij de datum van vandaag) Groninger Willem-Alexander sportcentrum, waren de Groningse studentes de betere ploeg. Na 4 x 10 minuten spelen stond er een redelijk overtuigende 71 - 56 stand op het scorebord.

Het was (waarschijnlijk) de laatste thuiswedstrijd van Naomi Talens (studie) en Nicolien Brandenbarg (co-schappen). Of Celeritas volgend seizoen in de under 20 eredivisie mag spelen, lijkt me voor de toekomst van Groene Uilen niet onbelangrijk.

Op 4 mei is 's middags om 15:00 uur de return. De terugwedstrijd zoals Vlamingen zeggen. Zouden ze ook spreken van een nederlaag zonder erg?

De mannen van de Groene Uilen verloren vanmiddag met 88 - 55 in Barendrecht van cbv Binnenland. Het wordt voor de ploeg van coach Hans Nieboer wel heel lastig om de finale te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten