Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 21 april 2013

Stephen Jackson

Stephen Jesse Jackson, guard/forward, werd recent ontslagen door de San Antonio Spurs (die Tracy McGrady als diens vervanger contracteerden). Hij had binnen 48 uur een nieuwe club (werkgever) moeten vinden om in de play-offs te mogen spelen.

Jackson presteerde niet goed genoeg en zou slecht functioneren in samenwerking met jonge(re) spelers. Nou, dan zou hij bij de L.A. Lakers prima op zijn plaats zijn! Daar hebben ze diverse "oudjes". Maar, dat zal dan pas in het seizoen 2013/2014 kunnen gebeuren.

Het zou een hereniging van Stephen Jackson en Metta World Peace (voorheen bekend als Ron Artest) betekenen. De twee mannen gingen ooit eens op de vuist in de Palace, de hal waar de Detroit Pistons hun wedstrijden spelen.

Als de kritiek (slechte relatie met jonge(re) spelers) onterecht is, dan zou Jackson wellicht ook een optie kunnen zijn voor de Boston Celtics? De Celtics hebben in de persoon van Jason Terry weliswaar een leuke afstandsschutter (als opvolger van Ray Allen die naar de Miami Heat vertrok) maar Terry is een minder goede verdediger. En Ray Allen is ook al geen topverdediger. Jackson is denk ik een veel betere verdediger. Tenminste, als hij wil.

De Celtics hebben wel versterkingen nodig. Rajon Rondo, de startende point-guard, raakte geblesseerd en daarna ging de ploeg een serie wedstrijden winnen. (Daar kwam later wel weer een dip in van meerdere wedstrijden op rij.) Avery Bradley leek een positieve invloed te hebben op het spel. Bradley wordt gezien als een goede verdediger. Nadeel van Bradley: (heel) veel turnovers.

Brand Bass (in in mindere mate ook Jeff Green) komt tekort. Paul Pierce en Kevin Garnett beginnen last te krijgen van ouderdom. Als Boston weer kampioen wil worden dan zal de selectie moeten worden versterkt. Henk Norel als rookie? Via een ruil spelers als Kemba Walker, Tayshaun Prince, Shawn Marion en Roy Hibbert proberen te halen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten