Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 26 mei 2018

3 Donar vs B.S. Leiden 0

Een onthutsend zwak Donar heeft, middels een 80 - 69 zege, uiteindelijk het gewenste resultaat na 3 gespeelde wedstrijden bereikt: een 3 - 0 voorsprong. Maar daarmee is hét doel nog niet bereikt: 4 wedstrijden winnen en daarmee kampioen worden, de landstitel voor de 2e keer op rij met succes verdedigen.

Het is schrikbarend dat de ploeg er, in dé fase van het seizoen: de play-offs, niet in slaagt om haar beste spel te spelen. Ik heb zelfs het gevoel dat sprake is van het tegenovergestelde: wij hebben dit seizoen nog niet eerder zó slecht gespeeld als wat wij nu al de gehele play-offs doen.

De tegenstanders spelen echt niet beter dan tijdens het reguliere seizoen, maar ook minder goed. Toch zijn de kwaliteitsverschillen nu veel kleiner dan het geval was in de wedstrijden van de reguliere competitie.

Is het dan toch vermoeidheid na een lang Europees avontuur (dat helaas eindigde in de halve finale)? De ploeg speelt nog wel als  TEAM maar niet zoals het hoort: er wordt te veel gedribbeld, spelers staan te veel stil, er is onvoldoende agressiviteit, er wordt te veel ruimte weggegeven, er wordt te makkelijk balverlies geleden, er worden te weinig rebounds gepakt.

Hopelijk komt er dinsdag een einde aan de lijdensweg in de vorm van het winnen van het landskampioenschap! Nu wij al weken lang geen Europese wedstrijd meer spelen ben ik hoognodig toe aan vakantie.

De media over deze wedstrijd én de finaleserie:
Donar vs Leiden (26 Mei 2018) (Podium tv)
Donar komt op matchpoint tegen Leiden na 3e zege op rij. (rtv Noord)
Erik Braal (coach Donar): het is een slijtageslag aan het worden. (rtv Noord)
Donar op matchpoint, 7e landstitel ligt voor het grijpen. (DvhN)
Donar nog maar 1 zege verwijderd van landstitel. (NOS)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten