Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 7 mei 2018

Landstede vs Leiden [VOORBESCHOUWING]

Landstede basketball uit Zwolle, de nummer 2 van de reguliere competitie, ontmoet in de halve finale B.S. Leiden. Dat is het 2e seizoen op rij dat beide ploegen elkaar ontmoeten in de halve finale.

Landstede pakte zeer verdiend de 2e plaats omdat Den Bosch van de 2e naar de 4e plaats zakte toen zij de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen verloren van Donar (Groningen).

In een periode waarin Donar veel wedstrijden moest spelen, en dus vermoeid was, verloren de Zwollenaren in MartiniPlaza terwijl eerst Den Bosch en later Leiden wisten te winnen in dit Groningse theater.

De Zwolse club hield echter vertrouwen in het behalen van de 2e plaats, bleef geloven in eigen kunnen. Dat het gelukt is om de 2e plaats te bemachtigen heeft de ploeg van coach Van den Belt helemaal zelf verdiend.

Landstede is de ploeg die het beste heeft gepresteerd in het vierde kwartaal van de reguliere competitie. Ik denk dat het vertrouwen gekoppeld aan de kwaliteit die de ploeg bezit zwaarder weegt dan een (in theorie) te lange periode zonder wedstrijd. Omdat de ploeg, als nummer 2, het thuisvoordeel heeft ten opzichte van de Leidenaren denk ik dat Landstede de serie gaat winnen met 4 - 2.

De Leidse ploeg maakte absoluut geen sterke indruk in de 1e ronde tegen het Friesche Aris Leeuwarden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten