Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 2 mei 2018

Akerboom met pensioen?

Kees Akerboom jr. overweegt aan het einde van dit seizoen zijn professionele basketballcarrière te beëindigen. Het daadwerkelijk stoppen zou mij niet verbazen, en lijkt mij een verstandige beslissing. Vanaf de bank kan hij nog wel een paar minuten spelen, en in dit tijd ook nog best nuttige dingen doen voor een ploeg. Maar hij is niet meer zo goed als hij was, en het zetten van een paar screens of het geven van een paar passjes is niet het spel van Akerboom. Hij is een 'catch and shoot' speler. Hij is de man die een screen moet krijgen, waar hij om heen kan wandelen, om vervolgens door iemand anders aangespeeld te worden. Zodra hij de bal heeft gevangen moet hij kunnen aanleggen voor een schot. Liefst van afstand (achter de driepuntslijn!).

Ik verwacht dat zijn positie (small-forward) zal worden overgenomen door Worthy de Jong (die dan overkomt van Leiden), Stefan Wessels (reeds speler van Den Bosch) en Mohamed Kherrazi (die dan eveneens de overstapt maakt van Leiden naar Den Bosch).

Het betekent dat ook de 4-positie (power-forward) anders zal worden bezet. Nu staat daar Stefan Wessels. En af en toe Norville Carey. Of Carey blijft weet ik niet. Ik denk dat Wessels en Kherrazi de minuten van Wessels gaan verdelen. En wellicht ook een deel van de minuten die nu naar Carey gaan. Dit betekent inderdaad dat ik er vanuit ga dat Wessels zijn contract, wat loopt tot en met volgend seizoen, uitdient. Het zal vermoedelijk zijn laatste seizoen worden. Met Kherrazi heeft Den Bosch dan een opvolger in huis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten