Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 11 mei 2018

Halve finaleseries [ANALYSE 1]

Er zijn nu 2 wedstrijden gespeeld in iedere best-of-7 serie. Na best-of-3 in de eerste ronde is het belachelijk dat er nu wordt gespeeld volgens het best-of-7 principe. Te meer omdat dit principe ook geldt voor de finaleserie. Daar behoort een verschil in te zitten.

Volgend seizoen 1e ronde best-of-3, 2e ronde best-of-5, finale best-of-7. Dat is goed. Wat er echter niet aan deugt is dat er 8 ploegen meedoen aan de 1e ronde in plaats van 4 ploegen dit seizoen.

De stand in beide halve finaleseries?
Donar (1) vs Rotterdam (5) = 2 - 0
Landstede Zwolle (2) vs Leiden (3) = 0 - 2

Zowel Donar als Landstede ondervinden hinder van een periode waarin er geen wedstrijd(en) werd gespeeld. Waarin intensiteit vermoedelijk ontbrak.

Donar komt er mee weg (volgens verwachting) omdat de ploeg zelf goed is (verreweg de beste ploeg in Nederland) én omdat zij spelen tegen een zeer zwakke tegenstander.

Landstede staat op achterstand omdat zij normaal gesproken gelijkwaardig is aan de Leidse ploeg (uitslagen duiden ook 'close games') maar de Leidenaren zitten in de juiste modus. Omdat zij, tegen Aris Leeuwarden, moeizaam de 1e ronde overleefden.

Donar en Landstede spelen beiden hun spel niet. Het is aan beide kanten, dus aanvallend én verdedigend, minder goed dan normaal. Zij presteren onder hun niveau.

Voor mij als Donar-fan is dat het duidelijkst aan het spel van Donar. Het verschil in kwaliteit van Donar tegen Reyer Venezia (halve finale Europe Cup) + Mornar Bar (kwartfinale Europe Cup) en Donar tegen Rotterdam (halve finale play-offs DBL) is gigantisch. Alsof je de Golden State Warriors vergelijkt met Racing Beverwijk.

Coach (Erik Braal) en speler (Thomas Koenis) zeggen ook dat de ploeg beter kan. Dat het spel met name verdedigend zeer zeker moet worden verbeterd. Het is zó jammer dat de ploeg in deze fase van het seizoen niet haar beste spel speelt.

Een ploeg als Reyer Venezia speelt bijna wekelijks wedstrijden zoals de ontmoetingen met Donar, terwijl Donar slechts enkele keren in een seizoen wedstrijden heeft zoals de ontmoetingen met Reyer Venezia. Dat is voor Donar niet gunstig. De ploeg moet niet alleen in een Europees bekertoernooi topwedstrijden spelen maar ook in de Nederlandse eredivisie. Met Dordrecht er straks bij betekent het nóg meer wedstrijden tegen een zwakke tegenstander.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten