Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 26 januari 2014

Donar - Den Helder (nationale beker)

De maand februari (Nou okay, de eerste ontmoeting is reeds eind januari: 29 januari) heeft 3 ontmoetingen tussen Den Helder en 'Donar' op de kalender staan.

29 januari is, in Den Helder, om 20:00 uur het begin van de eerste wedstrijd in de kwartfinale van het bekertoernooi tussen beide ploegen.
8 februari is er in de Helderse Kings dome een competitiewedstrijd tussen beide ploegen.
13 februari is de tweede en laatste wedstrijd in de kwartfinale van het bekertoernooi tussen beide ploegen, deze wordt vanaf 19:30 uur gespeeld in Groningen.

Den Helder Kings is in de competitie inmiddels 12 wedstrijden op rij ongeslagen. En, met de overwinning in het bekertoernooi (in de achtste finale) heeft de club op dit moment een serie van 13 overwinningen op rij.

Donar had eerder in het seizoen een serie maar deze kwam in Leeuwarden abrupt aan een einde. Spijtig genoeg kreeg deze nederlaag begin januari (in Zwolle) ook nog eens een vervolg. De ploeg verloor in Zwolle van het Zwolse Landstede basketball (dat nu qua punten op de 3e plaats staat maar wel minder wedstrijden heeft gespeeld dan Den Bosch (dat nu 2e staat).

Bij Den Helder spelen o.a. Rogier Jansen en Ties Theeuwkens. Zij speelden vorig seizoen nog voor Donar. Het zijn in het veld geen lieverdjes. (Geen verwijt!) Van Jansen weten we dat, Theeuwkens was afgelopen seizoen enkele malen in staat om Arvin Slagter uit diens spel te halen. Het is zaak dat Slagter in deze wedstrijden het hoofd koel houdt!

Den Helder staat in de competitie op de 4e plaats. Met een redelijk comfortabele voorsprong op de nummer 5 (Matrixx Magixx uit Wijchen).

Deze drie wedstrijden zijn, denk ik, een goede graadmeter voor beide ploegen. De bekerwedstrijden beslissen over de kans om de nationale beker (na het landskampioenschap de belangrijkste prijs) te winnen. En het is een confrontatie tussen twee ploegen die in de play-offs ver zouden moeten kunnen komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten