Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 19 januari 2014

Donar u20 en RTC Noord vrouwen u20 vergooien hun wedstrijd

De mannen under 20 van GasTerra Flames (Donar) én de vrouwen under 20 van het RTC Noord hebben beiden hun wedstrijd weggegeven.

De meiden begon redelijk (5 - 0) maar in korte tijd werd de stand gelijk getrokken (5 - 5). De thuisploeg speelde heel erg slordig (heel veel turnovers), er leek geen idee achter te zitten (geen duidelijk systeem, ruimtes niet slim benutten) en vreselijk laks. Van spelvreugde was geen enkele sprake. Wil om te winnen straalde evenmin van de speelsters af.

Omdat het defensief ook huilen zonder pet op was (ik had geen pet bij me) konden de gasten uit Amsterdam een zeer eenvoudige zege boeken: 42 - 65.

De jongens stonden tegen Den Helder Kings bijna 3 en een halve kwart voor. Waarvan zelfs een groot deel meer dan 10 punten. Toch was het onvoldoende. Net als het vertoonde spel. Het was slap en slordig. De ene na de andere turnover, geforceerde acties (dom zelfs). Time-outs mochten niet baten. Niet vreemd: als het in de hoofden van de spelers niet goed zit dan kun je als coach wel proberen het te sturen en hen te motiveren maar dat dit mislukt is niet heel vreemd.

Een teleurstellende 51 - 53 nederlaag was het gevolg van het vele geknoei van de Groningers.

Tijdens de wedstrijd van de meiden hoorde ik dat het nu zo lijkt dat er aan het einde van het seizoen maar 3 speelsters overblijven! Terug naar Celeritas is geen optie, het halen van zo'n 10 nieuwe speelsters die ook nog eens top zijn kun je wel vergeten. Crisis.

Een wedstrijd die ondanks de uitslag (47 - 90) wél positief was, dat was de wedstrijd van RTC Noord jongens under 14 tegen Zorg & Zekerheid Leiden jongens under 14. Dit omdat de coaching van Jack Keijzer en Hein Gerd Triemstra positief was. Spelers die het slachtoffer leken te worden van hun eigen frustratie (veroorzaakt door sarren van de tegenstanders) werden bemoedigend doch corrigerend toegesproken.

De coaches communiceerden kritisch doch respectvol met de twee scheidsrechters. De coach van Leiden wekte een andere indruk. Monkey sees, monkey does. Ik had het idee dat de Leidse jongens geen positief voorbeeld kregen. Zelfs de scout had regelmatig commentaar op de arbitrale leiding. Zelfs na een vermaning door de scheidsrechters waar hij met een "Sorry" op antwoorde bleef hij volharden in dit gedrag.

De scheidsrechters zagen zich op den duur zelfs genoodzaakt om de spelers van Leiden te waarschuwen voor hun onsportieve gedrag tijdens de vrije worpen van de spelers van het RTC Noord. Hier was al diverse keren over geklaagd door de coaches van het RTC Noord.

Leiden wekte de indruk puur voor de winst te gaan. Het RTC Noord leek ook wel te willen winnen (kwam echter kwaliteit tekort) maar er werd ogenschijnlijk ook gewoon veel aandacht besteed aan beter worden. Jezelf ontwikkelen, fouten mogen maken en daar van leren. Een goede zaak!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten