Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 18 januari 2014

Dubbelslag: 2 overwinningen voor Groene Uilen

De mannen A en vrouwen A van de Groene Uilen boekten vanavond beiden een overwinning in de promotiedivisie. De mannen wonnen van Binnenland (Barendrecht) en de vrouwen wonnen van Grasshoppers 2 (Katwijk).

Voor de mannen betekende dat een verlossing. "Monkey off my back!" is overdreven maar er was bij de spelers wel opluchting en blijdschap. "Eindelijk winst tegen Binnenland" viel wel te horen. De uitslag 73 - 62 is redelijk comfortabel. Het spel gaf (tenminste wat ik er van gezien heb, ik kwam een paar minuten voor rust binnen) een minder overtuigend beeld.

Binnenland maakte in de slotfase diverse fouten (balverlies). Waaronder persoonlijke fouten die vrije worpen als gevolg hadden. De coach van de Barendrechters was het hier absoluut niet mee eens. Voor diens theatrale protesten (met wegwerpgebaren) had hij absoluut een technische fout moeten hebben.

De vrouwen ...
1. 15 - 18
2. 28 - 34 (13 - 16)
3. 48 - 47 (20 - 13)
4. 65 - 64 (17 - 17)

Tussenstanden (tijdens time-outs): 9 - 11 / 23 - 25 / 23 - 32 / 30 - 37 / 59 - 58 / 64 - 63 / 65 - 64.

De meiden speelden (mijns inziens) niet goed. Ik telde 16 'niet afgedwongen' teamturnovers (9 in de eerste & 7 in de tweede helft). Dat vind ik veel te veel. De ploeg pakte in mijn beleving weinig rebounds. We gaven zelfs veel tweede kansen weg omdat we niet aan boxing-out deden. Verder ontbrak het aan scherpte om 'loose balls' te pakken. Wil je in de competitie meer overwinningen pakken (om de final four te halen) dan zul je, schat ik in, die dingen zeker moeten verbeteren.

Wat in de aanval ook beter moet (in mijn ogen) is het bewegen (van speelsters) en het tempo (van de passing). Het oogt in ieder geval statisch, de tegenstandsters worden te weinig onder druk gezet. Er wordt te weinig ruimte gecreëerd voor open kansen.

Mayella Kuikhoven (die wegens een verhuizing naar Groningen (voor haar werk) de overstap maakte van Jolly Jumpers (dat nu in de eredivisie speelt) naar Groene Uilen) is absoluut een aanwinst, een versterking.

Haar 6 steals (+ 3 deflections), 3 rebounds en 14 punten waren in mijn ogen goed voor de titel MVP. Een deflection is een interceptie die geen balbezit tot gevolg heeft. Je tikt de bal dan bijv. buiten het veld. De center is een slimme speelster met veel spelinzicht (overwegend goede passing, ziet de diepte (break)). Al maakte ze in 'money-time' in al haar enthousiasme een persoonlijke fout die, vanwege het aantal teamfouten, twee vrije worpen tot gevolg had (beiden gingen raak). Uilen had op het moment dat zij de fout beging een voorsprong van 3 punten. Coach Siderius-Bolman was er, begrijpelijkerwijs, niet blij mee.

De overige scores:
Liesbeth Visser: 13 punten
Kim Jaasma: 2 punten
Linda Mak: 6 punten
Nicolien Brandenbarg: 4 punten
Hanne Nijtmans: 2 punten
Maxime Tauran: 2 punten
Loïs Sinnige: 1 punt
Bonny Appelman: 10 punten
Inge Beenen: 11 punten

Zaterdag 25 januari om 21:15 uur spelen de meiden een bekerwedstrijd tegen Grasshoppers 1. De jongens spelen ervoor een wedstrijd tegen Almonte uit Eindhoven. Kom kijken én aanmoedigen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten