Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 11 januari 2014

Gemiste kans

1. 26 - 15
  2. 47 - 30 (21 - 15)
  3. 72 - 32 (25 - 2)
  4. 97 - 46 (25 - 14)

GasTerra Flames (Donar) tegen Maxxcom BS Weert was een gemiste kans. Voor de Groningers. Een gemiste kans om de grens van 100 punten (als ploeg) in een wedstrijd te doorbreken. De teller bleef uiteindelijk steken op 97.

Ook werd de kans om de tegenstanders onder de 30 punten te houden gemist. En niet zo'n klein beetje ook. De Limburgers wisten maar liefst 46 punten te maken!

En het ergste minpunt: veel te weinig speelminuten voor jonge, onervaren Nederlandse spelers! Dat Jessey Voorn (hoewel geen onervaren speler) niet zo heel veel minuten meedeed is heel begrijpelijk. Het was immers pas zijn tweede wedstrijd na maanden afwezigheid (althans op het veld) vanwege een blessure die nog niet volledig genezen is.

Dat Yannick van der Ark, in principe ook een shooting-guard, niet zo veel speelde omdat Voorn (en ook Pryor) speeltijd moeten krijgen (revalidatie) is niet vreemd maar ... Yannick had minuten moeten maken. Hij had kunnen spelen als small-forward, op die positie speelde hij ook enkele minuten. (Toen Voorn en Van der Ark samen in het veld stonden.)

Bouwknecht en Hof mochten iets minder dan 8 minuten spelen. Zij werden pas in het vierde kwart ingebracht. Veel te laat. De wedstrijd gaf al veel eerder de mogelijkheid om hen te laten spelen. Met alle respect: Weert is een ploeg waar deze jongens tegen kunnen spelen. Misschien moet je er 1 of 2 spelers bij zetten die normaal in de basisvijf staan, maar Bouwknecht en Hof hadden al in het 1e kwart moeten invallen.

Wright raakte licht geblesseerd. Niet door vermoeidheid overigens maar, je had hem veel meer kunnen sparen. A.s. dinsdag komt Den Bosch op bezoek. Tegen de Boschenaren heb je Wright (en anderen) echt nodig.

Het begin van de wedstrijd was, als ik oordeel over het spel van de thuisploeg (Flames), zwak, slap en slordig. De ploeg noteerde enkele turnovers, en die kwamen op vreselijk domme wijze tot stand. Weert staat op de laatste plaats van de ranglijst. De voorgaande twee wedstrijden werden eenvoudig gewonnen. Dat weten zij, dat weet onze ploeg (spelers en coaches) en dat weten we als fans. Maar ... hoe makkelijk én vaak dat ook "automatisch" in je hoofd gaat zitten, het mag niet leiden tot een gebrek aan scherpte en concentratie. De focus moet er ook in een wedstrijd als deze, tegen zo'n tegenstander, zijn.

Dat de gasten in de openingsfase met 0 - 2, 5 - 8 en 8 - 10 voor hebben gestaan is schandalig. Beschamend. Niemand die ongerust werd, dat hoefde ook echt niet. Maar het zegt denk ik wel iets over je instelling. Die was (onbewust?) niet goed. Ik zag het al aankomen bij het analyseren van de spelers tijdens de warming-up. Gelaten, niet gretig. Ik miste 'the eye of the tiger'.