Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 26 januari 2014

Uilen vrouwen A vs Grasshoppers vrouwen A [verslag]

Uiteindelijk stond er een 35 - 67 stand op het scorebord. De eredivisieploeg uit Katwijk heeft in Groningen gewonnen van de promotiedivisieploeg uit Groningen. Geheel volgens verwachting maar ...

Kwartstanden:
1. 16 - 22
2. 24 - 38 (8 - 16)
3. 30 - 58 (6 - 20)
4. 35 - 67 (5 - 19)

De Groningse studentes, de thuisploeg, begon goed aan de wedstrijd (2 - 0, 4 - 2 en 6 - 4) en nam in de eerste minuten een aantal keren de voorsprong. Een sensatie hing in de lucht?

Nou, daar rekende van de fans van de thuisploeg toch eigenlijk niemand op. Hoop was er heus wel maar dan in de zin van wens, van droom zelfs.

De gasten speelden, zeker in de eerste helft, geen goede wedstrijd (mijns inziens), maar hebben wel meer kwaliteit dan de Uiltjes. Grasshoppers bestaat voor een groot deel uit meiden die de club zelf heeft opgeleid. Meiden die met hun ploegen meededen aan de final four (of in ieder geval tot het einde van het reguliere seizoen meededen aan de strijd om plaatsing voor deze play-offs).

Groene Uilen bestaat uit speelsters die in hun jeugd zelden meededen aan de final four. Wel is er wat ervaring op eredivisieniveau (senioren) maar de speelsters van Grasshoppers hebben minstens zo veel speelsters met die ervaring.

Het was een wedstrijd waarin beide ploegen 2 inside-speelsters misten. Aan de zijde van Groene Uilen zijn dat Inge Beenen (geopereerd) en Mayella Kuikhoven (blessure aan de knie). Aan de zijde van Grasshoppers zijn dat Marlous Nieuwveen en ? De reden(en) hiervan zijn me niet bekend.

Opvallend was dat Groene Uilen tijdens de warming-up geen aandacht besteed aan de driepunter (ook niet in de rust). Nu schieten de meiden in de wedstrijd ook weinig driepunters maar of dat een tactische keuze is betwijfel ik. Volgens mij is dat een gevolg van een te trage balcirculatie en te weinig beweging bij de meiden. (Of beweging in de verkeerde richting.)

Grasshoppers treft in de halve finale Batouwe uit Bemmel. Voor Groene Uilen zit het bekertoernooi van het seizoen 2013/2014 er helaas op. Maar je hebt niet ieder seizoen een gunstige loting. En voor de sport is het goed als eredivisieploegen elkaar niet in een vroegtijdig stadium uitschakelen en promotiedivisieploegen met geluk doordringen tot de halve finale.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten