Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 25 januari 2014

Groene Uilen vrouwen A vs Grasshoppers vrouwen A [voorbeschouwing]

Vorige week (zaterdag 18 januari jl.) speelden de Groene Uilen een competitiewedstrijd (vrouwen promotiedivisie) tegen de B-ploeg van Grasshoppers. De Uilen wonnen hun thuiswedstrijd met 65 - 64.

Vanavond (aanvang 21:15 uur) speelt de ploeg van coach Siderius - Bolman tegen de A-ploeg van het Katwijkse Grasshoppers. Aangezien bij de Uiltjes center Inge Beenen niet inzetbaar is (operatie) zal de ploeg inside verzwakt zijn. Dat is een extra voordeel voor hun center (voormalig Nederlands international) Marlous Nieuwveen.

Bonny Appelman en Loïs Sinnige komen in vergelijking met haar centimers, kilo's en jaren ervaring tekort.

Mayella Kuikhoven komt qua lengte in de buurt. Heeft net als Nieuwveen college gespeeld (division 1) maar was na haar junioren periode geen international. Daarbij is Kuikhoven minder breed qua lichaamsbouw. Toch hoeft dat geen belemmering te zijn. Als Mayella defensief een goede wedstrijd weet te spelen en weet te zorgen voor een goede omschakeling naar de aanval (en dat kan ze, ze leest het spel goed) dan kan er een behoorlijke solide basis worden neergezet.

In de aanval zal de ploeg efficiënter moeten zijn dan men zo vaak is. Te vaak worden er eenvoudige schoten onder het bord gemist. En als de schoten van afstand ook niet vallen (of wanneer je daar niet aan toe komt) ...

De Grasshoppers zijn overigens traditioneel een ploeg met schutters. De kans dat je de wedstrijd wint door te gokken op je driepunters is niet groot. De Katwijksen houden over het algemeen van run & gun. Als je het tempo uit de wedstrijd weet te houden maar wel voldoende snelheid in je passing en beweging in je spelsysteem, dan is er misschien een kansje op succes.

De thuisspelende Groningse studentes zijn vanavond niet de favorietes om deze kwartfinale te winnen (in de halve finale zullen de vrouwen van Batouwe de tegenstandsters zijn van de vrouwen die vanavond weten te winnen) maar ze zullen zich hopelijk dapper weren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten