Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 26 januari 2015

DONAR vs Zwolle (vip Bill Clark)

De aanloop naar de subtopper van de DBL tussen DONAR (nummer 3) en Zwolle (nummer 4) wordt "overschaduwd" / gedomineerd door het nieuws dat DONAR nog een buitenlandse (USA) speler heeft gecontracteerd: Bill Clark. Hij zal vermoedelijk niet eerder dan 15 februari een wedstrijd spelen voor DONAR. (Tegen Zwolle en Den Bosch zal de ploeg hem dus, zo verwacht ik, nog moeten missen. Met het oog op de play-offs is dat misschien geen nadeel. Je houdt nog een kleine verrassing over. Al speelt DONAR nog uitwedstrijden tegen deze ploegen.)

Het verschil tussen DONAR en Zwolle is 4 punten (2 overwinningen: 24 voor DONAR tegenover 20 voor Zwolle) maar ook 3 wedstrijden (16 voor DONAR tegenover 13 voor Zwolle).

Een overwinning voor DONAR houdt de Groningers enigszins in het spoor van de top 2. Nadeel voor de ploeg uit de stad van de Martini-toren (d' Olle Grieze) is dat Leiden (de huidige nummer 2) een thuiswedstrijd tegen Apollo Amsterdam speelt. (Én dan heeft Leiden op dinsdag 27 januari, 1 dag na het schrijven van dit bericht maar óók 4 dagen voor de wedstrijd DONAR Groningen vs Zwolle, ook nog eens een uitwedstrijd in én tegen Weert gespeeld. Weert uit altijd lastig? Dat kan, want DONAR had het daar recent niet makkelijk. Maar dat de kans dat Leiden die wedstrijd wint is veel groter dan de kans dat Weert de punten in eigen hal weet te houden.)

Het heeft voor de Grunnegers weinig zin om zich op Den Bosch te richten aangezien de Boschenaren tot nu toe 2 wedstrijden minder speelden dan de ploeg uut Grunn'n.

Een nederlaag is voor geen van beide ploegen een probleem als het gaat om plaatsing voor de play-offs maar wél als het gaat om de klassering. Voor het seizoen had men het over een play-offs met 6 ploegen. De nummers 1 en 2 zijn vrij voor de 1e ronde.

Een belachelijke opzet! Gezien de krachtsverhoudingen in de DBL behoren de nummers 1 t/m 4 de play-offs te spelen. Maar zou die privilege niet voorbehouden mogen zijn voor de nummers 5 t/m 8. Er had zelfs een splitsing elite A & B moeten worden gemaakt. Want wedstrijden tussen een ploeg uit de top 4 en een ploeg uit de tob 4 zijn niet leuk.

Dat is geen verwijt richting de ploegen die niet in de top 4 staan maar wél naar de FEB. Nóg altijd zien zij niet in dat zij de DBL, en daarmee ook het Nederlandse basketball, kapot maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten