Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 18 augustus 2015

Donar: updates

Even een paar updates over Donar, de Groninger basketballclub die uitkomt in de Nederlandse eredivisie én in het seizoen 2015/2016 ook in een Europese bekercompetitie voor clubteams.

Vanmorgen, dinsdag 18 augustus, had ik een gesprek met een van de bestuursleden.


  1. De selectie bestaat op dit moment uit 10 spelers. 8 spelers voor de rotatie + 2 jeugdspelers. Deze jeugdspelers doen volledig mee met het eerste (trainingen, wedstrijden, Europa cupwedstrijden) maar kunnen ook meespelen in het under 24 team dat uitkomt in de Dutch talent league. Er is nog ruimte voor 1! contractspeler, de twaalfde plek wordt ingevuld door een speler uit de under 24 ploeg. Hier wordt geen jeugdcontract voor gebruikt. Deze plek wordt ad hoc ingevuld. (Mogelijk wisselt de invulling.) De nog te contracteren speler (volgende week?) wordt, volgens het plan, een buitenlander. 
  2. Aangezien er dus nog een 4e buitenlander wordt gecontracteerd betekent dit dat Sean Cunningham noch Stefan Mladenovic terugkeren bij Donar. Althans, niet in het seizoen 2015/2016. (Ik hoop dat beide spelers een contract tekenen bij een fijne andere club in de eredivisie: Aris Leeuwarden voor Stefan Mladenovic (of desnoods Rotterdam basketball college) respectievelijk b.s. Leiden of b.c. Apollo voor Sean Cunningham.) 
  3. DeJuan Wright zal in het nieuwe seizoen ook niet terugkeren. De club heeft niet het plan om tussentijds nog versterkingen te halen. Men wil aan het begin een complete selectie die het gehele seizoen inzetbaar is én blijft. 
  4. De laatste spelers komen op maandag 31 augustus aan in Groningen. 's Avonds is er een teammeeting. Op dinsdag 1 september, 's avonds om 18:30 uur, is er in MartiniPlaza de eerste training. Deze is, zoals inmiddels traditie, openbaar. De spelers komen, met ingang van vandaag, "aan" in Groningen. Lees: betrekken hun appartement maar zullen de komende weken mogelijk slechts hun spullen hier plaatsen en vervolgens eerst weer vertrekken. 
  5. De club hoopt dat prestaties in de eerste ronde het legioen overtuigd om, bij het behalen van de tweede ronde, opnieuw een donatie te doen. Mocht men de tweede ronde niet halen, dan hoopt men geld over te houden aan de eerste ronde. Schroom echter niet om, als je nog geen donatie hebt gedaan, alsnog kaarten te kopen voor de Europese wedstrijden! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten