Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

maandag 31 augustus 2015

Nederlandse free agents

Apollo Amsterdam heeft vandaag (maandag 31 augustus) bekend gemaakt dat Max van Schaik is teruggekeerd in de selectie. Van Schaik speelde de afgelopen maanden in China.

Na Nikki Hulzebos de tweede speler die ruim over de 200 centimeter lang is. "Twin towers" zou je mogen zeggen. Weliswaar niet de beste inside-spelers van de Nederlandse eredivisie maar voor een club als Apollo zeker waardevol.

Met Aron Royé & Dimeo van der Horst kan de ploeg het startende vijftal toch behoorlijk invullen. De vijfde speler zal Hicham Kherrazi zijn?

Op dit moment zijn er nog enkele goede Nederlandse spelers beschikbaar. Internationals. Sean Cunningham (die in de voorselectie van het Nederlands team zat) en Stefan Mladenovic (die twee seizoenen terug nog in het Nederlands team zat).

Voor de spanning, en daarmee het imago, van de DBL (Dutch basketball league) is het goed dat er minder zwakke ploegen zijn (hoewel er nog steeds een heel groot verschil is tussen top & tob!) maar voor het aantal plekken is het minder gunstig.

Een topploeg als Donar (Goningen) kiest voor 4 buitenlandse spelers (als aanvulling op een nieuwe Nederlander (en nog een aantal spelers die van origine Nederlanders zijn)). De mix van 2 buitenlanders plus 8 tot 10 Nederlanders is niet wat de club wil omdat buitenlanders toch beter zijn dan Nederlandse toppers. Én omdat het budget te gering is om voor een rotatie van 10 eredivisie waardige spelers te gaan.

Misschien dat, voor Stefan Mladenovic, er hoop is nu Aris geen gebruik lijkt te kunnen maken van een Kameroenese speler?  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten