Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

maandag 10 augustus 2015

Humanitas kindervakantieweek 3

Kindervakantieweek 3 (1 tot en met 8 augustus)


Ook dit jaar ben ik, op vrijwillige basis, werkzaam als groepsleider tijdens het vakantiekamp. Vorig jaar was ik gedurende 1 week werkzaam als groepsleider. Dit jaar heb ik mij twee weken ingezet voor de kinderen.

Vorig jaar had ik de leiding over 4 jongens die allen 10 jaar oud waren. Daarbij was ik ook nog eens de back-up van een groepsleidster. Zij had net als ik de leiding over 4 jongens die allen 10 jaar oud waren. (Wij hadden als duo samen de leiding over deze 8 jongens.)

Ik hoopte dit jaar de leiding te hebben over kinderen van 11/12 jaar oud. Daar was ook in deze week geen sprake van. Ik kreeg de leiding over vier jongens: een van 9 jaar oud, twee van 10 jaar oud en een van 11 jaar oud.

Het waren leuke jongens! De gesprekken waren echter niet zoals ik had gehoopt, maar wel conform mijn verwachting bij het horen van de mededeling dat ik de leiding zou krijgen over dit groepje. Zij (de jongens) zitten in een fase waarin zij nog niet bezig zijn met hun periode op het voortgezet onderwijs. Ze denken nog niet (of nauwelijks) na over verkering en zo.

In vergelijking met de meisjes die ik twee weken eerder had waren er wel wat meer problemen. Een van de jongens werd door meerdere jongens gepest. En, zo weet ik nog van vorig jaar, dat is niet voor het eerst! Het jongetje liet blijken dit jaar voor de 5e keer aanwezig te zijn, en nu voor het 5e jaar op rij door veel kinderen gepest te worden (omdat zij hem dik vinden). Het is heel lastig om dat aan te pakken. En dat doet pijn. Ik ben mij namelijk terdege bewust van de ernst, van de gevolgen die het kan hebben.

De berichten van de diverse kinderen tijdens deze week (taalfouten gecorrigeerd): 
-          “Hallo, we hebben veel dingen gedaan. Ik werd veel gepest maar jij en [naam andere groepsleider] hebben mij geholpen om een leuke vakantie te hebben. Dank je wel en tot volgend jaar.”
-          “Ik vind het heel leuk dat je ons altijd zo goed helpt. Bedankt!”
-          “Ik vind het leuk dat je er was. Ik had genoten van iedereen maar ik moest wel eerst wennen. Ik vond het leuk. Misschien kom ik volgend jaar wel weer.”
-          “Het was mooi!”
-          “Je was een gezellige en leuke meester!”
-          “Het was een heel gezellig kamp!”
-          “Het was gezellig met jou op het kamp! Jammer dat ik volgend jaar niet meer mee mag! Het was een gezellige week!”
-          “Je bent een hele leuke en aardige meester. En het was super leuk op kamp!” 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten