Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 20 augustus 2015

Will Sullivan laatste aanwinst Donar

Will Sullivan (shooting-guard) is de laatste speler die Donar heeft opgenomen in de selectie voor het seizoen 2015/2016.

Hij is een shooting-guard die de afgelopen met zijn college-ploeg, de Miami RedHawks, uitkwam in de Mid-American Conference (omgeving Cleveland).

Hij is, volgens de filmpjes die je kunt vinden op YouTube, een 'spot on shooter'. En daar was de club naar op zoek. Als je hem vergelijkt met Nederlanders als Stefan Mladenovic en Sean Cunningham dan lijkt hij een betere, stabielere schutter. De genoemde Nederlanders kunnen schieten, kunnen driepunters maken, maar lijken dit tegen een minder hoog percentage te kunnen doen dan de nieuwe Amerikaan.

En ... de clubleiding is van mening dat het team een speler nodig heeft die tegen een hoog percentage raak schiet, zodat er zo veel dreiging van hem uitgaat dat de verdediging hem absoluut weinig ruimte durft te geven!

Er moet ruimte zijn voor andere spelers (met name op de perimeter) zoals Ken Brown, Jason Dourisseau en Yannick Franke. Het lijkt er op dat de ploeg wil starten met: Brown, Sullivan, Dourisseau, Fieler & Bekkering.

Vanaf de bank komen dan Hope, Franke / Samson, Franke / Nieboer, Veenstra & Sherman. Persoonlijk vind ik het jammer dat de club niet de mogelijkheid heeft om te kiezen voor een 10 mans-rotatie plus 2 plekken voor jonge spelers. Dan had Stefan Mladenovic nog kunnen blijven. Alle posities waren dan dubbel bezet door spelers die, dankzij ervaring op college of in een Europese competitie, het niveau van de Nederlandse eredivisie al hebben aangetoond. (Met alle respect: zo ver zijn Samson en Nieboer in mijn ogen niet. Ze kunnen wél groeien naar het niveau van de eredivisie.)

Het lijkt er op dat Sean Cunningham terugkeert naar b.s. Leiden. Hij wilde wachten tot na het E.K. Sja, had hij dán gekozen voor Donar, dan zou Donar zeg maar zijn tweede keus zijn geweest. Dát voelt niet prettig. Bovendien wacht je als club niet, je zoekt verder om je selectie in te vullen. Leiden wil het seizoen beginnen met 2 Amerikanen, en in de loop van het seizoen een derde Amerikaan contracteren? Hoe goed ze het dan kunnen doen in Europa?

Donar kiest er voor het nieuwe seizoen voor om compleet aan het seizoen te beginnen. Een theoretisch voordeel: de ploeg kan vrij snel aan de opbouw beginnen aangezien ze minder internationals hebben dan Leiden (2) en Den Bosch (4).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten