Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 22 augustus 2015

Het begin is er?

De gemeente Leiden heeft besloten dat basketballclub b.s. Leiden (voorlopig) geen gebruik meer mag maken van de houten "tribunes" die achter de baskets stonden.


In het voorbije seizoen is er een "tribune" ingestort. Hierbij raakte een jongen (10 jaar oud) gewond. Een ramp maar het mag echt een wonder genoemd worden dat er in het seizoen 2014/2015 niet veel meer mensen gewond zijn geraakt. Dat hele hokje is vreselijk onveilig. Dat geldt niet alleen voor de "tribunes".


Het hele zaakje staat op instorten, er zijn geen vluchtwegen (in geval van bijvoorbeeld brand) etc. Het is een groot drama! Ja, dat men van de club en aanhang hoopt op een grotere, nieuwe hal snap ik heel goed. Zo lang die niet gebouwd is kan je het echter niet maken om in dit bouwvalletje wedstrijden te blijven spelen.


De veiligheid van spelers, een handje vol toeschouwers, medewerkers enz. is in het geding.


De organisatie die hier, buiten b.s. Leiden zelf, over zou moeten beslissen is de FEB (Federatie Eredivisie Basketball). Zij zijn echter volstrekt niet onafhankelijk! In het bestuur zitten 2 medewerkers van de club b.s. Leiden. Zij gaan b.s. Leiden dus niet verplichten om de thuiswedstrijden in een hal in Leidschendam of Amsterdam (Apollohal?) te spelen.


Wanneer de tribunes binnenkort gekeurd worden zouden deze misschien alsnog weer gebruikt mogen worden? (De woordvoerder van de gemeente zegt dat de tribunes niet opnieuw zijn gekeurd.) De tribunes die tijdens de play-offs, na instorting van een tribune, wél zijn gebruikt waren zo verrot dat hier volgens mij niet eens aan te repareren viel. Slechts een klein pleistertje om de boel wat te 'pimpen' maar dan is het niet meer dan een heel klein vlaggetje op een heel groot modderschip.


Leiden, wees realistisch: trek de juiste conclusie. Dat is dat er in het kippenrennetje dat jullie 5 Mei-hal noemen geen wedstrijd meer gespeeld behoort te worden. Noch dat er door jullie ploegen nog getraind wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten