Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 16 december 2015

Donar (Groningen) vs Aris (Leeuarden, Friesland) (DBL [VOORBESCHOUWING])

Morgenavond, donderdag 17 december, de competitiewedstrijd Donar vs Aris. Groningen vs Leeuwarden.

In de selectie van Donar (althans dat meldt de club op haar eigen site) Ken Brown. De Amerikaanse guard en Donar hebben in onderling overleg besloten om afscheid van elkaar te nemen. Of Brown morgenavond nog in actie zal komen?

Het vertrek van Brown was al maanden lang onvermijdbaar. Ik juich het toe maar ... het vertrouwen in zijn vervanger is gering: de afgelopen paar jaar 2 zware blessures gehad(?) en het scoutingsrapport over hem is ook niet echt positief.

Spijtig genoeg heeft de club (nog) niet besloten om ook afscheid te nemen van Will Sullivan. De shooting-guard toon inzet maar voldoet niet. De laatste weken speelt hij gemiddeld ongeveer 10 minuten per wedstrijd. En ... dát is te veel gezien zijn (gebrek aan) kwaliteit.

Chase Fieler speelde voor zijn blessure redelijk goed. Maar na zijn come-back is het vaker niet goed dan wél goed gegaan. De laatste weken moet hij mogelijk nog wennen aan Drazen Bubnic?

Deze Bubnic speelde in diens eerste wedstrijd (in Groningen tegen Mons Hainaut) een goede wedstrijd (werd hierin zelfs topscorer én maakte de winnende score) maar zijn meest recente optreden was niet bepaald goed. Hetgeen overigens voor veel meer spelers gold.

In de ploeg van Aris o.a. Quincy Treffers. Al jaren een verdienstelijke speler. Geen topper maar wel een speler die je in de rotatie best kunt gebruiken. Wat mij betreft contracteert Donar hem met ingang van het seizoen 2016/2017. Mits hij per de komende zomer vrij is.

Het was fijn geweest als we hadden besloten om geen vervangers te contracteren voor Sherman en Brown (en wellicht ook nog Sullivan). We moe(s)ten er (zo wordt geschreven) al afkoopsommen voor betalen.

Nederlandse spelers die goed genoeg zijn voor een ploeg met titelaspiraties zijn niet zo goedkoop. Daarbij: geef spelers de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. (Hope, Franke & Veenstra.)

Een 'longlist' voor het volgende seizoen:

 1. Stefan Mladenovic (g)
 2. Leon Williams (pg)
 3. Maarten Bouwknecht (g) 
 4. Valentijn Lietmeijer (sg)
 5. Sean Cunningham (sg)
 6. Yannick Franke (sf/sg)
 7. Bill Clark (USA)
 8. Jason Dourisseau (sf/pf)
 9. Ross Bekkering (pf/c)
 10. Drazen Bubnic (Kroatië/Slovenië) / Chase Fieler (USA) (pf)
 11. Bas Veenstra? (f)
 12. Ryan Watkins (USA) (c)
 13. Quincy Treffers (c) 
Of de toevoeging van Nederlandse guards zo veel impact kan hebben? Ja, ik denk van wél! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten