Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 10 december 2015

Voor de kat d'r kut! (Donar vs Shoeters [VERSLAG])

Ik had veel beter thuis kunnen blijven, en dan naar een ander programma kijken dan de basketballwedstrijd Donar vs Shoeters. Want dit was van beide ploegen, maar vooral van de thuisploeg, een wanvertoning! Het was één grote ramp!

Zoals in alle voorgaande wedstrijden: geen snelheid in de rotatie van de bal, men gooide de bal op de verkeerde momenten naar elkaar toe, de bal kwam (zonder een poging tot een interceptie) niet bij een medespeler aan, rebounds werden nauwelijks gepakt, van verdedigen was maar zeer zelden sprake en de speelminuten werden opnieuw verkeerd verdeeld (Te veel speeltijd voor Brown, Sullivan en Franke! Te weinig voor Hope, Cunningham en Veenstra. (Bas Veenstra kwam niet eens in actie! Terwijl Bubnic en Fieler beiden geen goede wedstrijd speelden.))

Er werd door de gasten, uit Den Bosch, absoluut niet goed gespeeld. Maar de ploeg uit Noord-Brabant was vele malen beter dan de Groningers. Nou heb ik Den Bosch dit seizoen niet vaak zien spelen maar gezien de beelden die ik zag van Donar is dat voor mij absoluut geen verrassing.

Wat mij frustreert is dat men blijkbaar berust in deze situatie. Waarom wordt er (op het vertrek van Garrick Sherman na) niet ingegrepen?! Al bijna een half jaar lang is duidelijk dat Ken Brown en Will Sullivan het niveau van de eredivisie bij lange na niet aankunnen. Waarom maken zij nog deel uit van de selectie?

De club kon maanden geleden nog Bill Clark en DeJuan Wright contracteren. Oh, wat is het een fout dat we dit niet gedaan hebben!

Met nog 34 seconden te spelen, bij een achterstand van 10 punten (59 - 69), nam coach Erik Braal nog een time-out. Het publiek (Donar-fans) liep massaal de hal uit. Meer dan de helft van het legioen zag de laatste seconden niet. De zaal leek op dat moment zeer leeg. Geheel terecht overigens dit protest. Oh ja, de eindstand: 63 - 71.

De stats (volgens www.basketballleague.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten