Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 19 december 2015

Wedstrijd verspeeld (Groene Uilen vs Cangeroes [VERSLAG])

We hadden vanavond moeten winnen! Niet alleen vanwege de strijd om de final four maar ook omdat jouw ploeg een voorsprong van 8 punten in het laatste kwart nooit mag verliezen. Dat gebeurde wél. Conclusie: Cangeroes heeft de wedstrijd niet gewonnen maar wij hebben deze verloren. Zeer onnodig.

Kwartanden:

 1. ? - ? 
 2. 41 - 38? 
 3. 56 - 56 
 4. 76 - 76 
 5. verlenging 1: 85 - 85 
 6. verlenging 2: 101 - 107 
Key-facts: 
 • slechte defense: 1. mismatch op # 4 van Cangeroes (Simone van den Biggelaar). Zij was de speelsters die haar mochten verdedigen steeds een stap (of 2) te snel af. 2. te weinig druk op schoten van afstand. Van den Biggelaar profiteerde hier fors van. Maar ook # 11 (Ciska Kollen), # 12 Moira van Leeuwen en # 14 ? schoten diverse driepunters raak. 
 • slecht rebounden: wéér was er geen sprake van boxing-out! Dan kan er wel geroepen worden (vanaf de tribune) dat je moet springen maar ... de fundamentele regel is: eerst boksen dán pas springen (náár de bal toe in voorwaartse richting!). Wanneer je springt  heb je geen contact met de grond en ben je altijd uit balans. De  tegenstandsters pakten de rebounds niet omdat zij hoger sprongen maar omdat zij ons voorbij liepen. Dát mag nooit gebeuren.  
 • slecht schieten van vrije worpen in de reguliere speeltijd
 • turnovers 
 • stroeve aanvallen (we kregen zelf geen schoten) 
Conclusie: dom gespeeld en daarom kregen wij loon naar werken. Heel zuur maar zoals we speelden verdienden wij de overwinning ook niet. 

In de bekerwedstrijd moet het veel beter! Hopelijk plaatsen wij ons nog wél voor de final four. Die is nu ver weg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten