Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

dinsdag 1 december 2015

Niet genoeg (Donar vs Mons - Hainaut (Europe cup) [VERSLAG])

Over de gehele poulefase heeft Donar gekregen wat het verdient: geen plaatsing voor de volgende ronde. Het is het gevolg van een nederlaag in Hongarije (tegen Körmend).

Donar laat soms leuke dingen zien maar is niet in staat om 4 x 10 minuten fatsoenlijk basketball te spelen. En dat wordt met name veroorzaakt door de point-guard (Ken Brown). Op de perimeter is de ploeg te zwak.

We hebben Amerikanen gecontracteerd maar die zijn niet beter dan de top van Nederland. Sommigen roemen shooting-guard/small-forward Will Sullivan. Omdat hij hard werkt. Nou, dat verdient geen pluim. Dat is een vereiste. Als een speler niet hard werkt behoort hij helemaal niet in je selectie te zitten!

Brown zet ogenschijnlijk leuke cijfertjes neer maar die zeggen heel weinig over de kwaliteit van zijn spel: egoïstisch, slechte passes (als hij al de bal afspeelt) en weinig tot geen spelinzicht (of hij ziet het wel maar verdomt het gewoon om het gedribbel te beperken tot functioneel).

Drazen Bubnic, de nieuwe power-forward, voldeed wél. Nu maakt 1 zwaluw nog geen zomer. Maar ... je moet wel blind zijn om niet te zien dat deze man kan basketballen. Hij was alleen al in zijn fanatisme veel beter dan Garrick Sherman. En dat zeg ik niet omdat hij de winnende score maakte!

Op de tribune, in hét sfeervak, Glenn Pinas en Toon van Helfteren. Ik blijf het merkwaardig vinden dat het bestuur geen gesprek heeft gevoerd met de bondscoach. Een onderhandeling is geen garantie dat beide partijen tot een akkoord komen ... dat besef ik maar al te goed.

Het is ook niet zo dat ik Erik Braal een slechte coach vind, en/of dat ik vind dat hij het slecht doet als coach van Donar. Ik hoop alleen wél dat we beter gaan verdedigen. Offense sells tickets, defense wins championships!

Van Helfteren is een coach die zijn ploeg goed laat verdedigen. Dit is voor ons heel hard nodig aangezien we aanvallend, ondanks de potentie, zwak zijn. Dit omdat de balcirculatie én het positiespel erg zwak zijn. Spelers staan veel te veel stil en Brown houdt de bal te veel bij zich (dribbelt maar wat rond).

Donar won de wedstrijd van vanavond met 77 - 75. Spijtig genoeg werd Bubnic onvoldoende in het spel betrokken. Hij deed het zetten van een 'screen' en het 'afrollen' goed maar werd niet aangespeeld (met name Brown had geen oog voor hem).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten