Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 27 december 2015

Oud & nieuw

We hebben de kerstdagen weer achter de rug (al noemt men de dag van vandaag 3e kerstdag). Volgende week (zondag 3 januari) de bekerwedstrijd Donar (Groningen) vs Apollo (Amsterdam).

Velen zullen denken dat Donar deze wedstrijd makkelijk gaat winnen. Op papier is de ploeg favoriet. Maar ... 1. dat was Rotterdam ook tegen Grasshoppers. De ploeg uit de promotie divisie wist echter te winnen van de ploeg uit de eredivisie. 2. Eerder dit seizoen wist Apollo in Amsterdam met 15! punten verschil te winnen van de Groningers. (Ook koploper Zwolle verloor een wedstrijd in de Apollohal..)

Voor de wedstrijd is er een nieuwjaarsreceptie met forumgesprek. Er zullen vast veel vragen zijn. Wat daarop (al dan niet aan het einde van het seizoen) de antwoorden zullen zijn? Ik zal een paar vragen (die mogelijk in diverse hoofden zitten) hier plaatsen. (U mag ze stellen tijdens het forum.)

  1. hoe kan het dat er van Garrick Sherman, die met een conditionele achterstand aankwam, niet eerder afscheid is genomen? (Try-out?) 
  2. (Indien geen try-outs) waarom geldt er geen try-out periode voor nieuwe spelers? 
  3. waarom hebben wij, in tegenstelling tot clubs als Aris en Landstede, zo lang gewacht om afscheid te nemen van spelers die niet naar tevredenheid functioneren? 
  4. hoe dient de samenwerking tussen Fieler en Bubnic te verlopen? (In mijn ogen speelt Fieler minder goed dan voor zijn blessure. En lijkt de komst van Bubnic hem een beetje te hinderen in het proces om zich weer te herpakken.) 
  5. welke verwachtingen mogen wij hebben van Bubnic? (In zijn debuutwedstrijd speelde hij verdienstelijk. In de wedstrijden tegen Shoeters en Aris was het slecht. Geldt overigens voor meer spelers.) 
  6. waarom is besloten om Tommy Mason - Griffin te halen? (Weinig gespeeld de afgelopen paar jaar (sinds twee zware blessures).) 
  7. wanneer behalen wij een hogere efficiency? 
  8. wanneer gaan wij beter verdedigen? 
Ik snap inmiddels denk ik wel waarom Van Helfteren destijds besloot om Yannick Franke weinig te laten spelen. Een talentvolle speler (aanvallend, scorend) met weinig rendement (laag schotpercentage, veel turnovers) die niet kan verdedigen. Hij is nog vrij jong maar, omdat hij de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt, is geen talent meer. Hij is een jonge speler met potentie. Als zijn ontwikkeling zich niet doorzet dan blijft hij een eeuwig talent. 

Om zijn kwaliteiten (scoren) te benutten kan je niet uitgaan van TEAMspel. Er zal dan een keuze gemaakt moeten worden. In mijn ogen is het een groot risico te gokken op meer punten per possession dan punten tegen per possession van de tegenstander. 

Social media toonde Sean Cunningham samen met Bill Clark. Ik blijf het zeggen: jammer dat deze twee spelers ook dit seizoen niet samen spelen voor Donar! Het ontbeert de ploeg aan werkers, aan verdedigers. Clark is zo'n type speler. 

Ik hoop, om te beginnen op 3 januari, op meer speeltijd voor Dexter Hope, Sean Cunningham en Bas Veenstra! Kies voor de Nederlanders. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten