Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 12 maart 2014

Days off

En, dat is iets heel anders dan offdays!

Een offday is een slechte dag. Een day off is een vrije dag.

GasTerra Flames / Donar heeft wedstrijden tegen Rotterdam (donderdag 13 maart) en Weert (zaterdag (15 maart) op de agenda staan. In theorie, ondanks de plicht (en druk) om de huidige eerste plaats in de Dutch basketballleague vast te houden, geschikte wedstrijden om bepaalde spelers (starters) rust te geven en anderen (bankspelers die vooral op de bank zitten) speeltijd te geven.

Een van de schrijvers voor een andere site schrijft het volgende http://www.basketballleague.nl/nieuws/634 Hij spreekt in zijn artikel over enkele spelers die vermoedelijk minuten gaan maken. En, dat lijkt me een heel goede zaak. Ik vind zelfs dat zij sowieso meer zouden moeten spelen. Ook in moeilijke wedstrijden op lastige momenten. Daar leren zij van! En, daar wordt het team (in de breedte) sterker van. Je weet niet wat je tegen gaat komen in de loop van het seizoen.

De starters zijn Wright/Pryor, Slagter, Dourisseau, Coleman en Bekkering. De spelers die, van de bank, het meest in actie komen zijn (in mijn beleving) Pryor/Wright, Koenis en Craig O. Gevolgd door Voorn.

Jessey echter lijkt, vanwege zijn blessure, toch regelmatig gespaard te worden. Op zich niet onverstandig. Het forceren, en daarmee in de waagschaal stellen van iemands gezondheid, is niet verstandig. Maar, zou hij echt niet meer minuten kunnen spelen? En zo ja: zou het dan niet verstandig zijn om hem die minuten te laten meedoen? Om te wennen aan die inspanning/belasting?

Yannick van der Ark heeft, voor zover ik weet, een contract dat aan het einde van dit seizoen afloopt. Ongeacht of de club hem wil houden (en hij wil blijven) denk ik dat het voor zijn ontwikkeling van belang is dat hij weerstand op doet. Dat hij vaker wordt ingezet tegen ploegen uit de top 4, en dat eventuele foutjes vervelender zijn dan een slippertje tegen een ploeg die 7e, 8e, 9e of 10e staat (bij een ruime voorsprong).

Ik vind dat de club nog altijd veel te weinig doet aan continuïteit op het gebied van spelers. Dat de opleiding nog altijd gebrekkig is. En, als spelers zich elders ontwikkelen dan lijken ze toch niet interessant te zijn voor de club. Schijnbaar haalt de club liever spelers van hetzelfde niveau, en minimaal dezelfde leeftijd, die niet in Groningen zijn opgeleid. Heel erg jammer!

Tegen Rotterdam en Weert graag starten met: Bouwknecht, Voorn, Van der Ark, Craig O en Koenis. Spelers die vanaf de bank (indien mogelijk) het eerst in actie mogen komen: Hof en Pryor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten