Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 20 maart 2014

Play-offs: een herziening

De uitslagen van de afgelopen weken (en vooral die van deze week) maken een door mij gewenste 'bracket' onmogelijk. Er zijn nu diverse ontmoetingen mogelijk waarbij Donar in de eerste ronde twee slechte scenario's heeft: 1. Rotterdam wordt 8e. Dat betekent meer dan 250 kilometer reizen. Voor het team en de supporters. 2. Amsterdam wordt 8e. Dat betekent meer dan 200 kilometer reizen. Voor het team en de supporters. En weinig parkeerplaatsen voor supporters. De Apollohal in Mokum is minder gunstig gelegen dan de hal in Rotterdam (naast voetbalveldje 'de badkuip'). Lichte voorkeur voor Amsterdam. Al zul je naar Rotterdam toe misschien ook door de polder kunnen en dan is het vanaf de afslag richting Amsterdam misschien nog maar een half uur rijden? (Mits er geen files zijn. Deze wedstrijd wordt waarschijnlijk in het weekend gespeeld.)

De andere ontmoetingen?

2. Den Bosch (Den Helder / Zwolle / Wijchen en Leiden staan op een grote achterstand) - Leeuwarden 7.: zou heel mooi zijn als Aris deze serie weet te winnen! Ik had heel graag gezien dat Den Bosch 3e zou worden, en in de eerste ronde zou moeten spelen tegen Leiden (6e). Een halve finale Den Helder / Zwolle - Leeuwarden betekent dat die finalist qua reizen gunstig is voor Groningers. (Mits Donar de finale haalt!)

3. Den Helder / Zwolle - Leiden / Wijchen 6.: dan is een ontmoeting Den Helder - Leiden voor Donar het meest gunstige. Ten eerste omdat Donar bij winst dan naar Zwolle of Wijchen moet. En in geen geval naar Leiden. Wijchen lijkt me overigens een behoorlijk eind rijden. Maar ... omdat het niet in  de buurt van de randstad ligt mogelijk wel redelijk te bereizen. Zou Zwolle toch 3e worden, dan hoop ik dat zij de halve finale halen (en liefst ook winnen)!

4. Zwolle / Den Helder / Wijchen - Wijchen / Leiden / Zwolle 5.: zo lang leiden maar geen 5e wordt. Het idee dat je naar Leiden toe moet? Een behoorlijk verre reis (even ten zuiden van Amsterdam), als supporter moet je er uren voor aanvang van de wedstrijd zijn om een parkeerplaats te kunnen vinden maar je mag pas een half uur voor aanvang van de wedstrijd de sporthal betreden. Kortom: je staat soms twee uur in de regen en de kou! Voor een kaartje betaal je in het reguliere seizoen € 18,50. Dat zal in de play-offs in de eerste ronde zo'n € 22,50 zijn. En in de halve finale € 25? Als je dan twee keer naar Leiden moet ... Wijchen is verder reizen dan Den Helder en Zwolle. Naar Den Helder rij je in ruim anderhalf uur. En dat geldt ook voor Zwolle. De entreekaartjes in de reguliere competitie waren in Zwolle goedkoper dan in Den Helder. Als dat in de play-offs ook zo is ... Maar: een finaleserie tegen Zwolle heeft mijn voorkeur ten opzichte van een finale tegen Den Helder.

Halve finales:
2. Den Bosch? / Leeuwarden 7. - 3. Den Helder / Zwolle of Leiden / Wijchen 6. Den Bosch - Leiden acht ik de zwaarst mogelijke confrontatie. Al lijkt Den Bosch - Den Helder me ook zeker geen kattenpis. In principe maakt me het niet uit wie elkaar treffen. Mocht Leeuwarden en of Zwolle in deze match-up komen dan hoop ik dat Zwolle of Leeuwarden wint!

1. Groningen - Zwolle / Den Helder / Wijchen 4. Liever geen wedstrijden in Wijchen. Ben er nog niet geweest maar het is verder reizen dan Den Helder en Zwolle. Geen van deze ploegen vormt op papier een makkie. Dat verwacht je ook niet in de play-offs. Doemscenario: Leiden dat 5e wordt en door gaat naar de halve finale.

Finale:
1. Groningen - Den Bosch / Den Helder / Zwolle / Leiden / Wijchen / Aris. Overduidelijk een voorkeur voor Zwolle. Daarna Aris. En als derde optie Den Helder. Den Bosch en Leiden vind ik allebei vervelende tegenstanders. Niet eens gezien hun spel maar om er naar toe te moeten reizen ... En dan ook nog eens de dure kaartjes in Leiden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten